Scroll to top

Δημήτρης Χριστογιάννης: «Ο Παν. Ψωμιάδης θα βρει στο πρόσωπό μου έναν εργάτη της αυτοδιοίκησης»


- 4 Αυγούστου 2010

 • xristogiannis20aΟ Αντινομάρχης Πιερίας μιλά στην «Ε» για την ενδεχόμενη  υποψηφιότητά του για την Αντιπεριφέρεια Πιερίας

  Ο Αντινομάρχης Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης εδώ και μήνες δήλωσε ότι θα διεκδικήσει υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας . «Εγώ ήμουν πάντα στρατιώτης των ωραίων αγώνων, που είχαν ως στόχο την εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής  των συμπολιτών μας», αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ενημέρωση», σημειώνοντας πως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα βρει στο πρόσωπό του έναν εργάτη, της αυτοδιοίκησης, της ανιδιοτελούς προσφοράς, και της εγρήγορσης. Προσθέτει πως συμφωνεί με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, αν και η κυβέρνηση «πρόχειρα και ανεύθυνα» προχώρησε σ’ αυτή.

  Για πιο λόγο αποφασίσατε  να διεκδικήσετε
  υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας;

  Είμαι στο Νομό Πιερίας χρόνια αφοσιωμένος και πάντοτε θέλω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου. Δεν με ενδιαφέρουν αξιώματα, αλλά η ουσία. Πιστεύω όμως ότι η πολύχρονη εμπειρία μου θα βοηθήσει το νομό Πιερίας να αποκτήσει ευρωπαϊκή διάσταση.

  Εάν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επιλέξει κάποιο άλλο πρόσωπο από την Πιερία, για τη θέση αυτή, εσείς θα είστε στο πλευρό του;

  Εγώ ήμουν πάντα στρατιώτης των ωραίων αγώνων, που είχαν ως στόχο της εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής  των συμπολιτών μας. Πιστεύω ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα βρει στο πρόσωπό μου έναν εργάτη, της αυτοδιοίκησης, της ανιδιοτελούς προσφοράς, και της εγρήγορσης. Σε μια μάχη δεν υπάρχουν πολλοί στρατηγοί. Ο στρατηγός είναι ένας (Παναγιώτης Ψωμιάδης), κι εμείς απλοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή.

  Ποια η άποψή σας για το σχέδιο «Καλλικράτης» όσον αφορά τον δεύτερο βαθμό της τοπικής
  αυτοδιοίκησης;

  Είμαι υπέρ του «Καλλικράτη» αλλά η κυβέρνηση πρόχειρα και ανεύθυνα, προωθεί έναν νέο θεσμό χωρίς ουσιαστικούς πόρους και αρμοδιότητες. Εάν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, πρέπει πρώτα από όλα να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι και αποτελεσματικοί. Οι θεσμοί δε γίνονται στο γόνατο και ούτε για μικροκομματικά συμφέροντα.

  Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο ρόλος της Πιερίας στην αιρετή πλέον Περιφέρεια Κεντρικής
  Μακεδονίας;

  Ο  νομός Πιερίας, είναι ένας στρατηγικός νομός και πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο ακόμη τουριστικά για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Οφείλουμε να βλέπουμε τα πράγματα ¨με άλλη ματιά¨. Είναι στα σχέδιά μου, η ανάπτυξη ενός νομού, σε σύγχρονα επίπεδα, με την αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και την ιδιαίτερη συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου-πρώτα ο πολίτης-ο αγρότης-ο κτηνοτρόφος- για έναν νομό με άλλα ποιοτικά στάνταρ και ουσιαστική αναβάθμιση.

  Ο θεσμός της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
  ήταν πετυχημένος;

  Για την εποχή του ήταν πετυχημένος. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν, οι ανάγκες αυξάνονται και οι απαιτήσεις των συμπολιτών μας πολλαπλασιάζονται. Πρέπει να βλέπουμε πρώτα μπροστά και να θυμάστε ότι και ο Καλλικράτης κάποια στιγμή θα είναι ξεπερασμένος . Οι εποχές απαιτούν υψηλές ταχύτητες.

  Πως κρίνετε το 12ετές έργο
  του Γιώργου Παπαστεργίου στη Νομαρχία Πιερίας;

  Ο Γιώργος Παπαστεργίου είναι αδιαφιλονίκητα ένα από τους πιο πετυχημένους  Νομάρχες της χώρας. Αυτό αποδεικνύει ο λαός που τον ψήφισε 12 συναπτά έτη αλλά και το πολύπλευρο έργο που αφήνει ως κληρονομιά στις πλάτες μας. Εύχομαι στον Γιώργο Παπαστεργίου, όποιο πολιτικό βήμα κι αν ακολουθήσει, στο μέλλον να είναι τόσο παραγωγικός, ευαίσθητος, και ανθρώπινος όπως πάντα. Έχουμε δύσκολη συνέχεια για το μέλλον.

 • Δείτε επίσης...