Υλικά:

για τα churros

250 ml νερό

50 γρ βούτυρο

1 κσ ζάχαρη

150 γρ αλεύρι

λίγο αλάτι

2 αυγά

1 κσ βανίλια υγρή

για την καραμέλα γάλακτος

230γρ. ζάχαρη καστανή

120γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

230γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 πρέζα αλάτι

 

 

για το σερβίρισμα

1 κσ κανέλα τριμμένη
4 κσ ζάχαρη κρυσταλλική

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζυμάρι. Το χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά μέχρι να κρυώσει λίγο το μείγμα μας. Προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη μας.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μύτη με αστεράκι. Βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα μας και τηγανίζουμε.

Υπάρχουν 2 τρόποι τηγανίσματος:

Ή κόβουμε απευθείας πάνω από το τηγάνι,

Ή λαδώνουμε μια λαδόκολλα, τα κόβουμε εκεί πάνω και βουτάμε τη λαδόκολλα στο λάδι. Κουνάμε και αφαιρείτε εύκολα.

Για την καραμέλα γάλακτος

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί (όχι να βράσει). Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη στο κέντρο και αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά χωρίς να ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα όταν αρχίζει να παίρνει χρυσό χρώμα, κόβουμε σε κομματάκια το βούτυρο και το προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας με σύρμα.

Όταν λιώσει και το βούτυρο προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος κι αφαιρούμε απ’ τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κατόπιν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ και βάζουμε τα churros εκεί μέσα

 

 

 

 

Πηγή: faysbook.gr