Scroll to top

Λαφαζάνης: Στημένες από την κυβέρνηση οι κατηγορίες εις βάρος μου


- 7 Οκτωβρίου 2018

 •  

  Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι «κατηύθυνε» τις παρακολουθήσεις της πολιτικής του δράσης και τη δικαστική έρευνα εις βάρος του, για να «στηθούν κατηγορίες εις βάρος του», όπως λέει χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, στη συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, υποστηρίζει πως ακόμη και σήμερα παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του, και μάλιστα σε κυβερνητικές συσκέψεις συζητείται το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του.

   

  Γιατί μπήκατε στο στόχαστρο του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος;

  Γιατί τους τινάζουμε στον αέρα τους πλειστηριασμούς. Οι πλειστηριασμοί είναι το μέγα θέμα για την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους πιστωτές. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι για αυτούς το κεφάλαιο των πλειστηριασμών, για να αντιμετωπίσουν τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών, με λεηλασία των σπιτιών και των λαϊκών περιουσιών. Οι κινητοποιήσεις μας είχαν αποτέλεσμα, πολλές φορές ματαιώνονται ή αναβάλλονται πλειστηριασμοί.

  Εσείς είχατε αντιληφθεί ότι αστυνομικοί σάς παρακολουθούσαν και κατέγραφαν με κάμερες την πολιτική σας δράση;

  Βεβαίως και το είχα αντιληφθεί. Όπου πηγαίναμε και κάναμε κινητοποιήσεις, βλέπαμε γύρω μας διασκορπισμένους, μεμονωμένα και κατά ομάδες, «ασφαλίτες» με πολιτικά. Υπήρχαν «ασφαλίτες» σε διατεταγμένη υπηρεσία, οι οποίοι μας έβγαζαν φωτογραφίες με κινητά. Επίσης «ασφαλίτες» που έμπαιναν στις γραμμές μας και ηχογραφούσαν συνομιλίες που είχαμε μεταξύ μας και ταυτόχρονα συνομιλίες ανάμεσα σ’ εμάς και τους αστυνομικούς. Επίσης, υπήρχαν «εικονολήπτες» που είχαν παρεισφρήσει στους εικονολήπτες των τηλεοπτικών σταθμών, που κατέγραφαν τις κινητοποιήσεις μας. Εμείς γνωρίζουμε τους εικονολήπτες, αλλά και οι εικονολήπτες γνωρίζονται μεταξύ τους. Συνεπώς, όταν έβλεπαν κάποιον που ερχόταν για πρώτη φορά, τον ρωτούσαν ποιος είναι. Εκείνος ήταν έτοιμος να δώσει μια απάντηση, που όμως δεν ήταν πειστική.

  Πώς αντιδρούσατε εσείς;

  Του ζητούσαμε να φύγει και εκείνος απαντούσε ότι είναι εικονολήπτης από πρακτορείο. Μετά από λίγο, όμως, επειδή αντιλαμβανόταν ότι τον έχουμε καταλάβει, έφευγε. Στα συμβολαιογραφεία τοποθετούσαν μικρές κάμερες σε δέντρα και σε μπαλκόνια πολυκατοικιών και βιντεοσκοπούσαν τις δραστηριότητές μας. Όταν επισήμανα στους επικεφαλής της Αστυνομίας, που ήταν επιτόπου, ότι μας καταγράφουν, επικαλούντο ότι είναι νόμιμο και γίνεται με άδεια του εισαγγελέα που έχουν ζητήσει για να καταγράψουν τυχόν παραβατικές πράξεις. Αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν ψηφιστεί από κοινού από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και Νέα Δημοκρατία για να κάνουν επιτηρήσεις των κινητοποιήσεων. Η Ελλάδα ουσιαστικά μπήκε στα αντικομμουνιστικά, μετεμφυλιακά χρόνια. Τότε, εγώ θυμόμουν και ως νέος στη χούντα, κατέγραφαν τις συγκεντρώσεις μας.

  Eχετε αντιληφθεί αν σας παρακολουθούν και εκτός της πολιτικής σας δράσης;

  Δεν το έχω αντιληφθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι συμβαίνει και ότι παρακολουθούν και το τηλέφωνό μου. Είναι σίγουρο ότι Ασφάλεια και ΕΥΠ παρακολουθούν τα τηλέφωνά μου. Αυτό το έχω διασταυρώσει από άλλες πηγές, που μου αποκάλυψαν ότι σε κομματικές και κυβερνητικές συσκέψεις συζητούνται τα όσα εγώ συζητάω στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες.

  Εσείς πιστεύετε ότι η κυβέρνηση είχε γνώση ότι η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί την πολιτική σας δράση;

  Είχε απόλυτη γνώση. Είναι δυνατόν να παρακολουθούν εμένα και να μην έχει γνώση ο ίδιος ο Τσίπρας; Για την ομάδα Τσίπρα είμαι ο εφιάλτης τους. Δεν αντέχουν ούτε καν να ακούνε τη φωνή μου.

  Η κυβέρνηση είχε απλά γνώση ή εκείνη ζήτησε να σας παρακολουθούν;

  Η κυβέρνηση κατηύθυνε την προσπάθεια να στηθούν κατηγορίες εις βάρος μου και να με πάνε σε δίκη. Θα δείτε ότι το επόμενο διάστημα θα επιμείνουν. Η δεύτερη πρόσκληση σε απολογία είναι ανεξάρτητη από την πρώτη. Αυτή ξεκινάει από την Εισαγγελία μετά από μήνυση fund με έδρα τη Λιβερία. Η πρώτη δίωξη εκπορεύεται από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους. Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες διώξεις. Έχουμε μια σχετική πληροφόρηση.

  Είναι βαρύ το κατηγορητήριο.

  Μου έχουν φορτώσει το μισό ποινικό κώδικα… Θα το προχωρήσουν, θα με πάνε ενδεχομένως σε δίκη. Όμως, δεν με φοβίζουν εμένα. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω για οτιδήποτε πιστεύω και θεωρώ αρχές και αξίες στη ζωή μου. Η παρουσία μου στα κινήματα δεν είναι εφήμερη. Εγώ είμαι από μικρό παιδί σε αυτούς τους αγώνες, στη δικτατορία είχα σκληρές διώξεις, στη Μεταπολίτευση, εγώ δεν ήμουν θεατής ούτε τουριστικός υποστηρικτής των αγώνων. Μετείχα. Εγώ κάνω πολιτική στο δρόμο.

  Διαβάστε ΕΔΩ τι αναφέρει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέχεια της συνέντευξης για τη συμφωνία των Πρεσπών

 • Δείτε επίσης...