Scroll to top

Λάρισα: Άφησε 20.000 ευρώ κάτω από κάδο απορριμμάτων για να… σώσει την κόρη της


- 23 Μαρτίου 2020

 •  

   

  Μια 72χρονη Λαρισαία αποτέλεσε το τελευταίο θύμα των απατεώνων, καθώς έδωσε 20.000 ευρώ σε υποτιθέμενη αστυνομικό προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη η κόρη της, η οποία, δήθεν προκάλεσε «θανατηφόρο δυστύχημα» όπου «έχασε τη ζωή του ένα παιδί».

  Ένα ακόμη θύμα της πασίγνωστης απάτης – μάστιγας σε βάρος ηλικιωμένων, με τα υποτιθέμενα τροχαία δυστυχήματα αλλά παρά την εκστρατεία ενημέρωσής, παρά το γεγονός ότι συλληφθείς για θανατηφόρο δυστύχημα δεν είναι δυνατό να αφεθεί ελεύθερος… χρηματίζοντας αστυνομικούς και εισαγγελείς δυστυχώς ηλικιωμένοι άνθρωποι πέφτουν θύματα απατεώνων.

  Απατεώνες οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί αφού για να γίνουν πιστευτοί στα υποψήφια θύματα, τους σοκάρουν καθώς τηλεφωνούν τα ξημερώματα και προκαλώντας σύγχυση επιτυγχάνουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από την απόσπαση χρημάτων.

  Έτσι συνέβη προχθές και με την 72χρονη Λαρισαία η οποία -σύμφωνα με πληροφορία της «ΕτΔ» – στις 2 τα ξημερώματα, τοποθέτησε 20.000 ευρώ σε μια σακούλα και καθ’ υπόδειξη των δραστών κάτω από τον κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι της. Η απάτη αποκαλύφθηκε την επόμενη ημέρα, αφού το παιδί της 72χρονης δεν είχε προκαλέσει κανένα ατύχημα αλλά ήταν ήδη αργά καθώς οι απατεώνες είχαν τσεπώσει τις 20.000 ευρώ.

  Οι απατεώνες έχουν αποθρασυνθεί και για τον πρόσθετο λόγο ότι, παρά τις εκατοντάδες πλέον απάτες στη χώρα μας, μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί κανείς από τους εγκεφάλους της συμμορίας, παρά μόνο οι λεγόμενοι «εισπράκτορες», οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι υπήκοοι Βουλγαρίας. Οι οποίοι προσλαμβάνονται από τους εγκεφάλους για την περίπτωση εκείνη που «στραβώσει» η δουλειά, να πέσουν εκείνοι στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. «Εισπράκτορες» που προσλαμβάνονται μέσω αγγελιών και ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις της χώρας, υποτίθεται για να εισπράξουν οφειλόμενα προς την εταιρεία που τους προσέλαβε, αν και… τίθεται ένα εύλογο ερώτημα για τις εμπορικές συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε πάρκα και πλατείες, περασμένα μεσάνυχτα.

   

  «Από την Αστυνομία σας τηλεφωνούμε»

  Στην προχθεσινή περίπτωση της 72χρονης Λαρισαίας, η μεθοδολογία ήταν πανομοιότυπη με τις άλλες απάτες. Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, γυναίκα που προσποιήθηκε την αστυνομικό τηλεφώνησε στο σπίτι της 72χρονης Λαρισαίας ανακοινώνοντάς της τα δυσά­ρεστα. Ότι δηλαδή η κόρη της προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα παιδί και οι γονείς του που «βρίσκονται αυτή την ώρα εδώ στο Αστυνομικό Τμήμα», είναι… εξαγριωμένοι και «θέλουν εκδίκηση» για τον «χαμό» τους παιδιού τους.

  Συνεργός της υποτιθέμενης αστυνομι­κού παριστάνει το παιδί της 72χρονης που παρεμβαίνει στο τηλέφωνο και… απεγνωσμένα εκλιπαρεί για βοήθεια, φωνάζοντας «μάνα σώσε με».

  Η υποτιθέμενη αστυνομικός όταν διαπιστώνει πως το θύμα της δεν έχει αντιληφθεί την απάτη προχωρά στην επόμενη φάση, κάνοντας την απίστευτη πρόταση, να «λαδώσει» αστυνομικούς και εισαγγελείς έτσι ώστε το παιδί του θύματος να μην… υποστεί τις συνέπειες του νόμου και να αφεθεί ελεύθερο. Προτείνει επίσης για να… μην γίνει «σούσουρο» στο αστυνομικό τμήμα όπου υποτίθεται βρίσκονται οι εξαγριωμένοι γονείς τους θύματος η υποτιθέμενη αστυνομία να στείλει κάποιον δικός της στο σπίτι του θύματος, να παραλάβει τα χρήματα.

  Η δράστιδα στην περίπτωση της 72χρονης, αρχικά ζήτησε 40.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερη η κόρη της αλλά μετά από διαπραγματεύσεις πείσθηκε να λάβει 20.000 ευρώ. Όταν η υποτιθέμενη αστυνομία θα λάμβανε τα χρήματα, τότε η κόρη του θύματος θα αφηνόταν ελεύθερη από την ΕΛ.ΑΣ. όπου «κρατούνταν».

  Έτσι η δράστιδα, τηλεφωνικά καθοδήγησε τη συνταξιούχο, η οποία κατέβηκε από το διαμέρισμά της, στο κέντρο της Λάρισας και κάτω από τον κάδο απορριμμάτων άφησε το μεγάλο χρηματικό ποσό. Αναμένοντας -μάταια- να επιστρέψει σπίτι η κόρη της…

   

   

  Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

   

 • Δείτε επίσης...