Scroll to top

Λέσβος: Πλημμύρισε ο καταυλισμός στο Καρά Τεπέ – 80 σκηνές στο νερό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


- 9 Οκτωβρίου 2020

 •  

  Προβλήματα προκάλεσε η βροχή που έπεσε την Πέμπτη στη Λέσβο στον προσωρινό καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ.

  Το προσωρινό ΚΥΤ πλημμύρισε και, όπως φαίνεται και στα πλάνα που μετέδωσε η ΕΡΤ1, βρίσκονται στο σημείο συνεργεία για να καθαρίσουν τον χώρο, ενώ έχουν απομακρυνθεί όλες οι σκηνές που πλημμύρισαν. Οι πλημμυρισμένες σκηνές ανέρχονται σε 80, ενώ όσοι διέμεναν σε αυτές έχουν μεταφερθεί σε κοινόχρηστους χώρους. Στο σημείο όπου γίνονται εργασίες αποστράγγισης δεν θα ξαναστηθούν οι σκηνές αλλά θα δημιουργηθεί ένας κοινόχρηστος χώρος, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία αποσυμφόρησης, με περίπου 1.334 άτομα να αναχωρούν τις επόμενες ημέρες.

  Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης είπε ότι “ήταν περίπου 60-70 σκηνές οι οποίες επλήγησαν. Επίσης, σε τρεις από τις δεκαπέντε περιοχές, όπως εμείς τις έχουμε χωροθετήσει, υπήρξε κάποια συσσώρευση υδάτων, δηλ. δεν υπήρξε καλή αποστράγγιση. Οι σκηνές που επλήγησαν είτε θα στεγανοποιηθούν εκ νέου, είτε θα αντικατασταθούν. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον κόσμο που βρίσκεται εδώ προκειμένου να τον καθησυχάσουμε και να του πούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα”.

  Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

   

   

  Μπουρνούς: Οι ιδεοληψίες της Νέας Δημοκρατίας βουλιάζουν στις λάσπες του Καρά Τεπέ

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπουρνούς έδωσε φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  “Ένα φθινοπωρινό πρωτοβρόχι στη Λέσβο ήταν αρκετό για να βουλιάξει στις λάσπες το νέο Κέντρο του Καρά Τεπέ που στεγάζει 7500 αιτούντες άσυλο. Ο κ. Μηταράκης αγνόησε προκλητικά τις προειδοποιήσεις για την ακαταλληλότητα του σημείου και τους υγειονομικούς κινδύνους, ενώ είχαν επισημανθεί και κραυγαλέες παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Αγνοήθηκε επίσης η εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι υπηρεσίες του υπουργείου του για το πώς πρέπει να στήνονται οι καταυλισμοί για να μη βουλιάζουν στις λάσπες με την πρώτη βροχή. Ο κ. Μηταράκης και οι μετακλητοί του διοικούν στο πόδι και αυτοσχεδιάζουν στις πλάτες χιλιάδων ανθρώπων και ενός ολόκληρου νησιού. Η ιδεοληπτική άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποσυμφορήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για να μην στενοχωρήσει την εκλογική πελατεία της στην ηπειρωτική Ελλάδα, μαζί και η ύποπτη απροθυμία της να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετεγκαταστάσεις προσφύγων στα κράτη – μέλη, οδηγούν από τη μια καταστροφή στην άλλη. Οι ιδεοληψίες τους βουλιάζουν στις λάσπες, το πρόβλημα είναι ότι παρασύρονται και οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων”.

  H ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

   

  Αυτό είναι το νέο Κέντρο του Καρά Τεπέ, που "στεγάζει" 7500 πρόσφυγες και μετανάστες, μετά το χθεσινό πρωτοβρόχι στη…

  Gepostet von Yiannis Bournous am Donnerstag, 8. Oktober 2020

   

   

   

   

 • Δείτε επίσης...