Scroll to top

Λιτόχωρο: Όλη η μαγεία των Μαθηματικών σε μια επιτυχημένη ημερίδα (ΦΩΤΟ)


- 20 Οκτωβρίου 2018

 • Με μεγάλη για τα δεδομένα της εκδήλωσης προσέλευση και αφήνοντας πολλά θετικά σχόλια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Λιτόχωρο, η ημερίδα αφιερωμένη στο έτος Μαθηματικών από τον μαθηματικό κ. Βασίλειο Γερολιόλιο και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγητής πανεπιστημίου κ. Ιωάννης Κυρίτσης. ο σχολικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ευαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Λάππας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Καλαϊτζής, η εντεταλμένη σε θέματα πολιτισμού κ. Γιάννακα, η υποδιευθύντρια του Λυκείου Λιτοχώρου κ. ‘Ηραντου, ο υποδιευθυντής του γυμνασίου Λιτοχώρου κ. Προκόβας, η διευθύντρια του 2ου δημοτικού σχολείου κ. Ζιακούλη και πλήθος καθηγητών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και αρκετός κόσμος από το Λιτόχωρο και την Λεπτοκαρυά.

  Όλοι τους στο σύντομο χαιρετισμό τους καθώς και μετά το πέρας της εκδήλωσης συνεχάρησαν θερμά τον μαθηματικό κ. Βασίλη Γερολιόλιο, που οργάνωσε και συντόνισε την εκδήλωση.

  Ο συντονιστής της εκδήλωσης στην ομιλία του τόνισε τα εξής:

  «Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Είναι τιμή μου και χαρά μου που στηρίζετε πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων και επιστημόνων.

  Καθημερινά, πέρα από τις ώρες που ασχολούμαστε με το κομμάτι της διδασκαλίας στους μαθητές, ασχολούμαστε και επιπλέον ώρες με το κομμάτι της έρευνας και της αναζήτησης νέων ιδεών που θα φέρουν τον κόσμο λίγο πιο κοντά στα Μαθηματικά.

  Ενδεικτικά να ανακοινώσω ότι βρίσκομαι σε συζητήσεις για μία ακόμα πρωτότυπη εκδήλωση την άνοιξη που θα εισάγει ένα νέο και απρόσμενα ευχάριστο τρόπο διδασκαλίας των Μαθηματικών. 

  Τα Μαθηματικά είναι παρεξηγημένα. Οι περισσότεροι άνθρωποι στο άκουσμα και μόνο λένε «ωχ μαθηματικά»!  Ίσως γιατί δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να ανακαλύψουν πόσα όμορφα πράγματα μπορούν να κάνουν με μαθηματικά. Ίσως γιατί δεν τους ενέπνευσε κανείς ή λόγω του εξετασιοκεντρικού χαρακτήρα που έχει η εκπαίδευση στη χώρα μας.

  Η εκδήλωση αυτή αποτελεί προσωπική ιδέα αλλά χωρίς τους κατάλληλους ανθρώπους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ποτέ!

  Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς:

  -Την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τον πρόεδρο αυτής κ. Αθανάσιο Καλαϊτζή

  -Τους εκλεκτούς εισηγητές της ημερίδας:

  -Τον Δρ Μαθηματικό κ. Θωμαΐδη Ιωαννη που αποδέχθηκε άμεσα την πρόσκληση μου

  -Τον φίλο, συνάδελφο και συμφοιτητή κ.Καλέση Βασίλειο που συνέβαλε ουσιαστικά στην πραγματοποίηση της ημερίδας

  -Τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Ζιακούλη Χρήστο που προθυμοποιήθηκε να συνεισφέρει

  -Τους ιερείς του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου, την εκκλησιαστική επιτροπή και τον νεωκόρο για την παραχώρηση της αίθουσας

  -Το μουσικό εργαστήρι της κ. Άννας Μελιάδου και του κ. Χρήστου Σάλτα για την παραχώρηση του χώρου όπου καθημερινά κάναμε πρόβες, συνήθως μεταμεσονύκτιες λόγω των υποχρεώσεων μας

  -Τον δημοσιογράφο κ. Τσίρο Ιωάννη για την κάλυψη της εκδήλωσης

  -Τα παιδιά του μουσικού προγράμματος

  -Την Τσίρου Μάγδα για αφίσες – προσκλήσεις

  -Την παρουσιάστρια της εκδήλωσης Κάβρα Δήμητρα που ανταποκρίθηκε άμεσα με θετικό τρόπο στην πρόταση μου

  -Την φιλόλογο Τσίντσιφα Κατερίνα που επιμελήθηκε συντακτικά και γραμματικά τα κείμενα».

  Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρώτος εισηγητής κ. Καλέσης Βασίλειος, ο οποίος έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση γύρω από το iq και εντυπωσίασε το κοινό με την αμεσότητα του.

  Δεύτερος εισηγητής ήταν ο κ. Θωμαΐδης Ιωάννης, ο οποίος παρουσίασε ενδιαφέροντα θέματα γύρω από τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως τον τρόπο επιλογής των θεμάτων καθώς και στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στην επιλογή της επιτροπής να βάλει πρόβλημα στο περσινό θέμα Γ, αναλύοντας τα ζητούμενα και τις βαθμολογίες.

  Τις εισηγήσεις έκλεισε ο κ. Ζιακούλης Χρήστος, ο οποίος παρουσίασε αποτελέσματα της ερευνητικής του δραστηριότητας πάνω σε άλυτα μαθηματικά προβλήματα.

  Την ημερίδα πλαισίωσαν μουσικά με όμορφες εκτελέσεις έντεχνων κομματιών οι:

  Μάνος Αθανάσιος (κιθάρα – φωνή)

  Μελιάδου Άννα (πιάνο)

  Γερολιόλιου Θεοδώρα (φωνή)

  Γκασδόγκας Απόστολος (κλαρινέτο)

  και ο μικρός Χατζήνας Θωμάς (φωνή)

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!