Ερωτική αντιζηλία φαίνεται πως ήταν, τελικά, ο λόγος της επίθεσης κατά του Έλληνα ιερέα στη Λυών, ο οποίος φέρεται να είχε ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο του δράστη!

Ένας 40χρονος από τη Γεωργία ομολόγησε πως είναι ο δράστης της επίθεσης στον Έλληνα ιερέα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών, αποκαλύπτοντας στις γαλλικές αρχές ότι η γυναίκα του είχε παράνομη ερωτική σχέση με τον κληρικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Figaro»!

Η ένοπλη επίθεση, θυμίζουμε, σημειώθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 και ο δράστης συνελήφθη την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει, φυσικά, ότι πρόκειται για μια υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου και όχι για μια τρομοκρατική επίθεση, όπως ειπώθηκε αρχικά.

Ο εν λόγω Γεωργιανός «είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας, που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα», ανέφερε, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση ο εισαγγελέας Nicolas Jacquet. Υπό κράτηση βρίσκεται και η σύζυγος του ενόπλου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Ο ορθόδοξος ιερέας, ελληνικής καταγωγής, δέχτηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο, την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών. Η μία σφαίρα βρήκε τον 52χρονο στο ήπαρ και η άλλη στον θώρακα.

Ο ορθόδοξος ιερέας «βγήκε από το κώμα», όπως ανέφερε την Τετάρτη ένας υπεύθυνος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η υγεία του διατρέχει ακόμη κίνδυνο. Σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας της πόλης Γκρενόμπλ, ο ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης, 52 ετών, «υποφέρει ψυχολογικά» και πρέπει να χειρουργηθεί εκ νέου. «Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Οι συγγενείς του απαγορεύεται να τον δουν», ανέφερε.