Τι θα λέγατε αν φέτος φτιάχνατε τα πασχαλινά μπισκότα του Μπάκιγχαμ; Βρήκαμε τη συνταγή που φτιάχνουν στο παλάτι οι royal pastry chefs. Δείτε, πραγματικά πρόκειται για περίτεχνα μπισκότα.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram την πεντανόστιμη συνταγή των royal pastry chef. Μάλιστα, καλεί τους χρήστες που θα την φτιάξουν, να ανεβάσουν φωτογραφίες με το hashtag #RoyalBakes!

Για τη βάση του μπισκότου:

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. μαγειρική σόδα
10 γρ. τζίντζερ
5 γρ. κανέλα
125 γρ. ανάλατο βούτυρο
175 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αβγό
60 γρ.χρυσό σιρόπι

Για το γλάσο:

2 ασπράδια αυγού
600 γρ. ζάχαρη άχνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας

Όσον αφορά τα μπισκότα τα βήματα είναι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170C. Αναμειγνύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε, και έπειτα βάζετε τη ζάχαρη. Μόλις γίνει μείγμα προσθέτετε το αβγό και το σιρόπι.

Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ζυμάρι, το οποίο στη συνέχεια το ανοίγετε σε πάχος 5mm. Μετά, χρησιμοποιείτε πασχαλινά σχέδια για να τους δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε. Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά. Ψήνετε μέχρι τα μπισκότα πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τέλος, τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Για το γλάσο προσθέτετε τα ασπράδια στα 600 γρ. άχνης ζάχαρης και χτυπάτε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα. Με κορνέ, καλύπτετε την επιφάνεια των μπισκότων, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα και διακοσμώντας, ανάλογα με το γούστο σας.

 

Πηγή: olivemagazine.gr