Tο μαύρο είναι νόστιμο. Και φωτογενές, το χρώμα που έγινε της μόδας και γαστρονομικά αν και δεν είναι υπόθεση των τελευταίων χρόνων. Χρωματικά τουλάχιστον, το μαύρο στο πιάτο μας δεν είναι κάτι πρωτότυπο αφού ζυμαρικά, ψωμί, ριζότο, πίτσα και άλλες λιχουδιές μαύρου χρώματος τρώμε εδώ και χρόνια. Παραδοσιακά, τα φαγητά χρωματίζονται με μελάνι της σουπιάς, η καινοτομία, όμως, των τελευταίων χρόνων είναι η χρήση ενεργού φυτικού άνθρακα στο μαγείρεμα.
Ενθουσιάστηκα, λοιπόν, όταν έφτασε στο γραφείο για δοκιμή το Rodeo Black Cookies, το πρώτο μαύρο παγωτό που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα η Κρι Κρι. Είναι ένα παγωτό τόσο όσο γλυκό και φίνο με απαλή υφή και γεύση εξαιρετική χάρη στο εκλεκτό γάλα που χρησιμοποιεί η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία. Επίσης είναι παιχνιδιάρικο, αφού γλώσσα και χείλη μαυρίζουν προς στιγμήν. Επισημαίνω: μαυρίζει και η τουαλέτα όταν έρθει η ώρα της, αλλά κανένα πρόβλημα. Ισα ίσα, είναι φυσιολογικό και υγιεινό, αφού ο ενεργός φυτικός άνθρακας δεσμεύει τοξίνες και αέρια, που μπορεί να υπάρχουν στον γαστρεντερικό σωλήνα.
……………
Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/kykloforei-gia-proti-fora-elliniko-mayro-pagoto-stin-ellada/