Με 153 «Ναι» εγκρίθηκε από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών
Υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους «υπέρ» η Συμφωνία των Πρεσπών. «Kατά» της Συμφωνίας των Πρεσπών δήλωσαν 146 βουλευτές και ένας «παρών».
Κατά τη διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας για τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων, «ναι» ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οι δύο πρώην βουλευτές του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, ψήφισαν κατά συνείδηση.
Ειδικότερα, ο κ. Ψαριανός ψήφισε «παρών» στη συμφωνία, ενώ ο Γιώργος Αμυράς ψήφισε «όχι», λίγο νωρίτερα, ο τρίτος βουλευτής που αποχώρησε από το Ποτάμι ο Σπύρος Λυκούδης, ψήφισε «ναι».
«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισε η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Δανέλλης.
Ένταση επικράτησε στην ψηφοφορία με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές. Αφορμή ήταν η ψήφος του κ. Μπαρμπαρούση ο οποίoς αντί να πει ΟΧΙ, είπε ΟΧΙ στην προδοσία, κάτι που έκανε έξαλλο τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και του είπε ότι δεν θα καταχωρηθεί η ψήφος του αν δεν την αλλάξει σύμφωνα με τα πρότυπα της διαδικασίας. Πανό στην αίθουσα ύψωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η Ολομέλεια κράτησε 38,5 ώρες και μίλησαν συνολικά 200 βουλευτές, με πολιτικούς αρχηγούς, εισηγητές, ειδικούς αγορητές κ.λπ.
Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε όσους βουλευτές δεν πρόλαβαν να μιλήσουν, να καταθέσουν τις ομιλίες τους και αυτές θα συναφθούν ως παράρτημα των πρακτικών που θα δημοσιευθούν για αυτήν την ιστορική συνεδρίαση.
«H Eλλάδα έχει ρόλο στα Βαλκάνια, η Ελλάδα έχει ιστορία, έχει μέλλον στα Βαλκάνια και αυτό το μέλλον το υπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο η Συμφωνία των Πρεσπών» είναι η φράση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με την οποία έκλεισε η συζήτηση στην Ολομέλεια.