Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο μελισσοκομίας που διοργάνωσαν ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στις εγκαταστάσεις του κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κατερίνης. Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 15 ωρών, ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012.
Περισσότεροι από εβδομήντα μελισσοκόμοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των γεωπόνων, Βασιλείου Λιόλιου , Εμμανουήλ Καραζαφείρη και Μαρίας Ιωαννίδου, στο τριήμερο ταχύρρυθμο σεμινάριο μελισσοκομίας, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2012 της δράσης 1.3 “Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων”.
Οι εισηγήσεις αφορούσαν τις μεθόδους αντιμετώπισης των κυριότερων εχθρών και ασθενειών των μελισσών, τους μελισσοκομικούς χειρισμούς, τους τρόπους παραγωγής του βασιλικού πολτού, την οργάνωση και λειτουργία ενός μελισσοκομείου καθώς και τη βιολογική μελισσοκομεία.
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο μελισσοκομίας που διοργάνωσαν ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στις εγκαταστάσεις του κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κατερίνης. Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 15 ωρών, ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012.
Περισσότεροι από εβδομήντα μελισσοκόμοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των γεωπόνων, Βασιλείου Λιόλιου , Εμμανουήλ Καραζαφείρη και Μαρίας Ιωαννίδου, στο τριήμερο ταχύρρυθμο σεμινάριο μελισσοκομίας, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2012 της δράσης 1.3 “Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων”.
Οι εισηγήσεις αφορούσαν τις μεθόδους αντιμετώπισης των κυριότερων εχθρών και ασθενειών των μελισσών, τους μελισσοκομικούς χειρισμούς, τους τρόπους παραγωγής του βασιλικού πολτού, την οργάνωση και λειτουργία ενός μελισσοκομείου καθώς και τη βιολογική μελισσοκομεία.