Ο Κολινδρός, η καρδιά της κερασοπαραγωγής της Ελλάδας, δοκιμάζεται φέτος! Οι παραγωγοί, αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη πρόκληση. Ο ανοιξιάτικος παγετός, ένας αόρατος εχθρός, άφησε το αποτύπωμά του στα δέντρα, κυρίως στις πιο χαμηλές περιοχές, στερώντας από πολλούς την αναμενόμενη σοδειά.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η γονιμοποίηση δεν εξελίχθηκε ομαλά σε όλες τις περιοχές. Εδώ και κάποιες ημέρες, καθώς οι πρώτοι καρποί ωριμάζουν κάτω από τον λαμπρό ελληνικό ήλιο, οι παραγωγοί καλούνται να επιδείξουν υπομονή και επιμονή. Κάθε κεράσι που συλλέγεται περνά από αυστηρό έλεγχο, με τα διπλά και τα ατελή να απομακρύνονται με προσοχή. Μια επίπονη διαδικασία, αλλά απαραίτητη για να διατηρηθεί η φήμη και η ποιότητα του φημισμένου κερασιού του Κολινδρού.
Παρά τις δυσκολίες, το πείσμα και η αγάπη των ανθρώπων του Κολινδρού για τη γη τους παραμένουν ακλόνητα. Γνωρίζουν καλά ότι το κεράσι τους δεν είναι απλώς ένα φρούτο. Είναι ένα σύμβολο της περιοχής τους, μια παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά, μια γεύση που έχει κατακτήσει την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ακόμα και με μειωμένη παραγωγή, το κεράσι του Κολινδρού διατηρεί την ξεχωριστή του θέση στην αγορά. Η ζήτηση παραμένει υψηλή, αποδεικνύοντας την αναγνώριση της εξαιρετικής ποιότητας, της γλυκιάς γεύσης και του ζουμερού καρπού που το κάνουν ακαταμάχητο. Αυτή τη δύσκολη χρονιά, είναι επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς, παρέχοντας άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν. Η στήριξη αυτή δεν είναι απλώς μια οικονομική ενίσχυση, αλλά μια αναγνώριση της σημασίας της καλλιέργειας του κερασιού για την περιοχή μας και μια επένδυση στο μέλλον της…