Συστατικά

200 γρ. μαύρα φασόλια, ωμά
1 τορτίγια, κομμένη σε 12 τρίγωνα
1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο + έξτρα για το σερβίρισμα
200 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα, στραγγισμένο
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια 0,5 εκ.
1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε κυβάκια 0,5 εκ.
1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο

αλάτι
πιπέρι
1 μαρούλι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. sriracha
1/4 κ.γ. κύμινο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βράζουμε τα μαύρα φασόλια σε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με το που βράσουν για 5 λεπτά, σουρώνουμε, χύνουμε το νερό, και βράζουμε σε καθαρό νερό. Αφού βράσουν πάλι τα φασόλια για 5 λεπτά, πετάμε πάλι το νερό, και βράζουμε για 40 λεπτά σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα κομμάτια της τορτίγιας.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν.

Σουρώνουμε τα φασόλια, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το προσθέτουμε στο μπολ.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την sriracha και το κύμινο.
Περιχύνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τα τραγανά κομμάτια τορτίγιας και φρέσκο θυμάρι.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com