Δύο κορυφαίοι αθλητές της ελληνικής εθνικής ομάδας της ενόργανης γυμναστικής, στο σύνθετο ατομικό, η Ιωάννα Ξουλόγη και ο Μπάμπης Καϊλίδης από τη Θεσσαλονίκη, επέλεξαν να φωτογραφηθούν για το γάμο τους, εκεί που προπονούνται.

Οι αθλητές της ελληνικής εθνικής ομάδας της ενόργανης γυμναστικής, στο σύνθετο ατομικό, αποφάσισαν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Όμως η Ιωάννα Ξουλόγη και ο Μπάμπης Καϊλίδης από τη Θεσσαλονίκη, επέλεξαν να φωτογραφηθούν για το γάμο τους, στο δεύτερο σπίτι τους, όπως αποκαλούν το εθνικό γυμναστήριο Μίκρας και μίλησαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την απόφαση να χαράξουν κοινή πορεία, πέρα από τον αθλητισμό και στη ζωή.

 

 

«Από μικρά παιδιά θυμάμαι να κάνουμε γυμναστική μαζί στο ίδιο γυμναστήριο, μαζί μεγαλώσαμε και κάποια στιγμή αρχίσαμε να βγαίνουμε, γνωριστήκαμε καλύτερα και εδώ και 10 χρόνια δημιουργήσαμε τη σχέση μας, μια κοινή πορεία» αναφέρει η Ιωάννα Ξουλόγη και αστειευόμενος ο Μπάμπης Καϊλίδης συμπληρώνει πως «είχα κάνει μεγάλη προσπάθεια στην αρχή για να κερδίσω την Ιωάννα και δεν είχε ενδώσει. Πέρασαν αρκετά χρόνια και τελικά έγινε το αντίστροφο και καταφέραμε να είμαστε μαζί».

Σχολιάζοντας την απόφαση τους να φωτογραφηθούν για το γάμο τους στο εθνικό γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης, οι δύο αθλητές της ελληνικής εθνικής ομάδας επισήμαναν ότι είναι «το δεύτερο σπίτι μας το εθνικό γυμναστήριο Μίκρας. Νιώθουμε πολύ οικία και γνωρίζαμε ακριβώς τι πόζες θα κάνουμε και πως θα βοηθήσουμε τον φωτογράφο. Ήταν κάτι που θέλαμε πολύ, διότι όλα αυτά τα χρόνια η ζωή μας είναι στο γυμναστήριο. Από το πρωί έως το βράδυ, βρισκόμαστε σε ένα γυμναστήριο, είναι η καθημερινή συνήθεια για μας. Οπότε τι καλύτερο από το να θυμόμαστε για την κοινή μας ζωή αυτό τον χώρο».

Με δεκάδες κορυφαίες διακρίσεις στο ενεργητικό του, όπως για την Ιωάννα, ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού το 2018 στις ασκήσεις εδάφους, πρωταθλήτρια Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια και το 2015, χρυσή βαλκανιονίκης το 2006 και ο Μπάμπης «δευτεραθλητής» στο σύνθετο ατομικό για φέτος, πρωταθλητής Ελλάδας το 2013, με δεκάδες μετάλλια και με παγκόσμια κύπελλα όπως επίσης και χρυσός βαλκανιονίκης στο μονόζυγο, το νεαρό ζευγάρι συνεχίζει τον αγώνα του.

Μάλιστα ο «μήνας του μέλιτος» όπως εκμυστηρεύτηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα περιμένει καθώς όπως τόνισε η 27χρονη αθλήτρια «έγινε ο γάμος περάσαμε ωραία αλλά τώρα τα κεφάλια μέσα και πρέπει να ξεκινήσουμε εντατικά τις προπονήσεις. Τώρα ο στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Στουτγάρδη που είναι αρχές Οκτωβρίου. Είναι σημαντικός αγώνας διότι είναι πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο».

«Έχουμε μάθει να ζούμε συνέχεια μαζί. Είμαστε μαζί στο γυμναστήριο περίπου πέντε και έξι ώρες καθημερινά, μαζί και στο σπίτι όπως επίσης και ως προπονητές μαζί. Όλα τα ενδιαφέροντα είναι κοινά, δεν έχουμε να χαρίσουμε κάτι και είναι τρόπος ζωής έτσι κυλάει η ζωή μας και έχουμε μάθει να ζούμε έτσι από μικρά παιδιά. Δεν υπάρχει περίπτωση πάνω στη κούραση να μιλήσει άσχημα ο ένας στον άλλον διότι γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε πόσο κουρασμένος μπορεί είναι ο σύντροφος μας», λέει ο Μπάμπης Καϊλίδης για τη σχέση τους.