Scroll to top

Μηλόπιτα με νουτέλα


- 26 Οκτωβρίου 2020

  •  

     

    Για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

    Υλικά

    3 αυγά

    140 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

    100 γραμμάρια σπορέλαιο

    300 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

    16 γραμμάρια μπέϊκιν πάουντερ

    400 γραμμάρια μήλα

    Χυμό από ένα μικρό λεμόνι

    200 γραμμάρια νουτέλα

    Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

     

     

    Εκτέλεση

    Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέϊκιν. Χτυπήστε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέστε το σπορέλαιο και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέϊκιν. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρά κομμάτια, πασπαλίστε τα με το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια προσθέστε τα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.

    Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια φόρμα που προηγουμένως έχετε αλευροβουτυρώσει (στρογγυλή διαμέτρου 22 εκατοστών) και βάλτε μερικές κουταλιές νουτέλα διάσπαρτα στην επιφάνεια του κεικ. Καρφώστε αν θέλετε και μερικές λεπτοκομμένες φέτες μήλου ακτινωτά, αν θέλετε, για να έχει πιο όμορφη παρουσίαση.

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 55-60 λεπτά. Στο τέλος του ψησίματος ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα ή τη λάμα του μαχαιριού αν το κέικ είναι έτοιμο. Αφήστε το να κρυώσει, μεταφέρετε σε μια πιατέλα και πριν το σερβίρετε, πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη.

     

     

     

     

  • Δείτε επίσης...