«Μουσική στο Μουσείο» σε ένα ανοιχτό στην κοινωνία Εκπαιδευτικό Ίδρυμα
Μια ακόμη πρωτότυπη εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ (πρ. ΤΕΙ Κατερίνης), συνεχίζοντας την πολιτική της εξωστρέφειας αλλά και προσέλκυσης επισκεπτών στο μουσείο που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του.
«Μουσική στο Μουσείο» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής με ομιλητές τον Χρήστο Πετούση (Φυσικό, υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων μουσείου Logic) και τον Παναγιώτη Λιμπανοβνό, Καθηγητή μπουζουκιού στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, ο οποίος μίλησε για την εξέλιξη της διδασκαλίας μπουζουκιού.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Τμήματος Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο οποίος έκανε λόγο για μια ακόμη δράση του Τμήματος «που εμάς, μας γεμίζουν». Με την ευκαιρία αναφέρθηκε στο Μουσείο, το οποίο λειτουργεί σαν κομμάτι του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας, σημειώνοντας πως το Τμήμα Εφοδιαστικής Αλυσίδας, συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας με σημαντική παρουσία στον Εκπαιδευτικό και ερευνητικό τομέα.
Σκοπός του μουσείου, σύμφωνα με το Δημήτρη Τριανταφύλλου, είναι να συγκεντρώσει κάποιο υλικό που έχει σχέση με τις επιστήμες των υπολογιστών, ενώ διαθέτει και ένα αξιόλογο αρχείο τηλεπικοινωνιακού υλικού, αλλά και κάποια από τα πολύ σημαντικά πειράματα των φυσικών επιστημών. «Θέλουμε το μουσείο να είναι μέσα στην κοινωνία και για αυτό διοργανώνουμε εκδηλώσεις, όπως αυτή με τίτλο “Μουσική και Μουσείο”», είπε ο κ. Τριανταφύλλου. Aκολούθησε σύντομος χαιρετισμός της Διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Μπέττυς Τσομίδου.
Σε σημαντικά στοιχεία «για την εξέλιξη της διδασκαλίας του μπουζουκιού» αναφέρθηκε ο Καθηγητής, Παναγιώτης Λυμπανοβνός, ο οποίος, στη συνέχεια, συνόδευσε, με την κιθάρα του, τους τρεις τελειόφοιτους σπουδαστές του τμήματος Μπουζουκιού, Βικέντιο Σότο Γκονζάλες, Χάρη Φελεκίδη και Στέλιο Γεωργούση, οι οποίοι παρουσίασαν μέρος των πτυχιακών τους προγραμμάτων, με αναφορές στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της Λαϊκής Αστικής Ελληνικής Μουσικής.
Τόσο οι αναφορές γύρω από την «επιστήμη του ήχου» όσο και το μουσικό μέρος της εκδήλωσης καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι, πριν και μετά την παρουσίαση, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα εκθέματα του μουσείου Logic που περιλάμβαναν παλιές και ιστορικές συσκευές τηλεόρασης, ραδιοφώνου, τηλεφώνων, κινητών συσκευών, φωτογραφικών μηχανών, κινηματογραφικών μηχανών, πολυγράφων, ταμιακών μηχανών, ιατρικών μηχανημάτων κ.ά.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και την αρμόδια αντιδημαρχία.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Μουσικού Ωδείου Κατερίνης, Γιώργος Κοκαβίδης, ανέφερε: «Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης δεν είναι απλώς ένα σχολείο μουσικής παιδείας, είναι ένας δημοτικός φορέας που αγκαλιάζει την κοινωνία.
Αυτή τη φορά, συνεργαστήκαμε με το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, ώστε να έχουμε ένα διπλό αποτέλεσμα.
Αφενός μεν να προσφέρουμε μουσικές ερμηνείες, αφετέρου να συνδέσουμε τη μουσική με την επιστήμη, καθώς η μουσική δεν είναι απλώς μια καλλιτεχνία, είναι και μια επιστήμη που διδάσκεται. Και το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης έχει πολύχρονη προσφορά στην τέχνη και στη διδασκαλία της τέχνης και της μουσικής επιστήμης αλλά και στην ποιοτική ψυχαγωγία».