Συστατικά

210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα
120 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τις ζάχαρες, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε το αυγό.

Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το αλάτι και τα στερεά υλικά.
Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας η οποία θα είναι αρκετά μαλακή.

Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη σε 18 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Θέλουμε το κάθε μπαλάκι να είναι περίπου 30 γρ.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Βουτάμε όλα τα μπαλάκια στο μπολάκι με το μείγμα της κανέλας με τη ζάχαρη, μόνο από τη μία πλευρά, και τα βάζουμε σε δύο ταψιά που έχουμε στρώσει από μία λαδόκολλα.
Πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας για να πλατύνουν και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com