Συστατικά

130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
90 γρ. αλεύρι βρόμης
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αβγό, μέτριο
100 γρ. νερό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι, τη σκόνη βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τις ζάχαρες και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αβγό και το νερό.

Ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ και προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών.
Ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη αρκετά μαλακή.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη και σχηματίζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κύκλους 4-5 εκ.
Αφήνουμε 4 εκ. κενό μεταξύ τους γιατί τα μπισκότα όσο ψήνονται θα απλώνουν αρκετά.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρουμε.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com