Υλικά

6 φύλλα κρούστας
σησαμέλαιο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
200γρ. χαλβά του μπακάλη με κακάο, σπασμένο με πιρούνι
4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή γλυκό κουταλιού λιωμένο, με λίγο από το σιρόπι του
75γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κακάο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χαλβά με τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Παίρνουμε μία-μία τις λωρίδες των φύλλων και, αφού τις αλείψουμε με λίγο λάδι, βάζουμε στο κάτω μέρος τους μια κουταλιά γέμιση. Φέρνουμε από αριστερά και δεξιά το φύλλο να καλύψει τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.

Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια στη λαμαρίνα και ψήνουμε στον φούρνο να ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα μπουρεκάκια να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη και κακάο.

 

Πηγή: olivemagazine.gr