Scroll to top

Νίκος Μηλιώτης: Θέλουμε ένα Δήμο να αξίζει να ζεις σε αυτόν!


- 3 Νοεμβρίου 2010

 • miliwtis7Συνέντευξη στην εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  «Η συσσωρευμένη εμπειρία ετών και η μεγάλη τεχνογνωσία αλλά κυρίως το ενδιαφέρον μας για τον πολίτη και η ισχυρή μας θέληση για αλλαγή νοοτροπίας στη διοίκηση, αποτελούν εχέγγυο για το αποτέλεσμα», σημειώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Νίκος Μηλιώτης, στη συνέντευξη που παραχωρεί στην «Ενημέρωση». «Στη χρονική αυτή συγκυρία, ερχόμαστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και με υπέρτατο σκοπό να δουλέψουμε πραγματικά για τον τόπο μας. Τίμια και ειλικρινά», προσθέτει.

  Ποιο είναι το όραμά σας κ. Μηλιώτη για το νέο Δήμο Κατερίνης ;
  Το όραμα μας το παρομοιάζω με ένα δέντρο, που οι ρίζες του αποτελούν τα γερά θεμέλια, ο κορμός του τον ενιαίο και ισχυρό δήμο και τα κλαδιά του είναι οι άξονες δράσης.
  Εμείς είμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για δουλειά, να μιλήσουμε για τα δύσκολα κι όχι να τάξουμε τα εύκολα αποφεύγοντας τη πραγματικότητα.
  Δεν θα καθίσουμε μοιρολατρικά να περιμένουμε κάποιον από μηχανής θεό να μας βοηθήσει
  Οι Άξονες δράσης που στοχεύουμε άμεσα είναι:
  Ποιότητα ζωής, προστασία του περιβάλλοντος, πολιτισμός και τουρισμός, πρόνοια-υγεία και παιδεία, ανάπτυξη, αγροτικό εισόδημα και ισχυρά χωριά.
  Όλα αυτά έρχονται στα χέρια μας ως αρμοδιότητες με τον Καλλικράτη και εγγυόμαστε ότι θα τα διασφαλίσουμε. Εχέγγυο για αυτά είναι η ισχυρή ομάδα που απαρτίζει το συνδυασμό μας. Νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, επαγγελματίες και έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη δημιουργούν ένα στιβαρό σύνολο με νέες δυνατότητες, για να γίνει το όραμα πραγματικότητα.
  Θέλουμε ένα Δήμο να αξίζει να ζεις σε αυτόν. Θέλουμε μια πόλη να αξίζει να ζεις σε αυτήν. Θέλουμε τους παλιούς Δήμους και τα χωρία μας να αξίζει να ζούμε σε αυτά.
  Η ανάγκη για φθηνό νερό, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες, πάρκινγκ, παιδικό σταθμό στη γειτονιά, καλή και ασφαλή κυκλοφορία, λεωφορεία με πυκνά δρομολόγια για τα χωρία μας, υγεία και πρόνοια για τους αδύναμους, ασφαλή σχολεία και καθαρό περιβάλλον για τα παιδιά μας.

  Θεωρείτε πως ο σημερινός δήμαρχος δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις του;
  Στις δημοτικές εκλογές του 2006 έταξε τα πάντα, μέχρι και τηλεθέρμανση. Δεν έκανε τίποτε ουσιαστικό, αντίθετα υπερχρέωσε το Δήμο με 50 εκατ. (τόσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα) και ταυτόχρονα παραβιάζει κατάφορα τους νόμους και εμπαίζει τους πολίτες.
  Λέει «διαφάνεια παντού» και παρανομεί. Θέλετε παραδείγματα ;
  Παραβιάζει το περιεχόμενο του ΦΕΚ 2621/Β/31-12-2009) για τις ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. Με πεζοδρόμια της τελευταίας στιγμής που δεν είναι ασφαλή για τους πολίτες, και σε πολλές περιπτώσεις είναι μάλιστα επικίνδυνα.
  Παραβιάζει τους κανόνες δανεισμού και συνάπτει δάνεια που τελικά θα επιβάλει στους πολίτες να πληρώσουν. Το ξέρουν οι κάτοικοι της Πέτρας, των Πιερίων, της Παραλίας, της Ελαφίνας και του Κορινού ότι αυτοί θα πληρώσουν τα δάνεια του Σάββα ; Δεν υπάρχουν λεφτά γιατί τα σκορπίζει χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα.
  Παραβιάζει την αρχή της ανεξάρτητης ενημέρωσης των πολιτών. Σέρνει στα δικαστήρια όσους δεν συμφωνούν με τις δικές του απόψεις. Έσυρε στα δικαστήρια δημοσιογράφους και ενεργούς πολίτες, κρατούσε σε ομηρία παραγωγικές δυνάμεις, ενεργούς ανθρώπους του τόπου μας. Δεν λειτουργεί έτσι η Δημοκρατία.
  Παραβιάζει την αρχή της διαφάνειας αφού δεν αναρτά στο Διαδίκτυο τις αποφάσεις των Οργάνων Διοίκησης (Δημοτικού Συμβουλίου και Δημαρχιακής Επιτροπής) του παλιού Δήμου Κατερίνης. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει νόμο για τη διαφάνεια και αυτός την παραβιάζει συστηματικά.

  Παραβιάζει την αρχή της λογοδοσίας αφού ποτέ δεν ενημέρωσε κανένα από κανένα δημόσιο βήμα, σε κανένα δημοτικό συμβούλιο και δεν οργάνωσε καμιά λογοδοσία για τα πεπραγμένα του τετραετούς προγράμματος 2007-2010. Αν το έκανε θα φαινόταν η γύμνια της κακής διοίκησής του.
  Ο Νόμος όμως λέει πως πρέπει να λογοδοτεί. Και δεν εννοώ τη λογοδοσία παρωδία που κάνει στο Συμβούλιο με δικά του μαγειρεμένα νούμερα. Ουδέποτε έκανε απολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο ή οπουδήποτε αλλού για τα όποια αποτελέσματα του Προγράμματος.

  Υπάρχει λύση στα προβλήματα των δημοτών ;
  Αναμφίβολα ναι. Για όλα τα προβλήματα πάντα υπάρχουν λύσεις.
  Κάποιοι είπαν ότι δεν έχετε πρόγραμμα ;
  Μη πιστεύετε τίποτε αυτές τις μέρες, Απλά πηγαίνετε στο Ίντερνετ (διαδίκτυο) και μπείτε στην ιστοσελίδα μας. http://www.nikosmiliotis.gr
  Εκεί θα βρείτε όλους τους άξονες του προγράμματος μας. Τόσο απλό είναι.
  Ασχοληθήκαμε περισσότερο με την ουσία και λιγότερο με το φαίνεσθαι. Δεν βγάλαμε μεγάλο φυλλάδιο σαν το κ. Χιονίδη για να προστατεύσουμε όσο μπορούμε το περιβάλλον. Φανταστείτε πόσα δένδρα έπρεπε να κοπούν για φτιάξουμε εμείς ένα ωραίο πολύχρωμο, σπάταλο φυλλάδιο. Γιατί δεν αξιοποιούν όλοι τις νέες τεχνολογίες για να περάσουν τα μηνύματά τους ; Είναι θέση αρχής και στάση ζωής για μένα η προστασία του περιβάλλοντος μας.

  Παρόλα αυτά πείτε μας τι θέλετε να κάνετε στο Νέο μεγάλο Δήμο Κατερίνης ;
  Στη χρονική αυτή συγκυρία, ερχόμαστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και με υπέρτατο σκοπό να δουλέψουμε πραγματικά για τον τόπο μας. Τίμια και ειλικρινά.
  Θέλουμε έναν Δήμο πρότυπο, έναν δήμο με ταυτότητα.
  Θέλουμε ένα Δήμο λειτουργικό και ανθρώπινο.
  Θέλουμε ένα Δήμο οικονομικά εύρωστο.
  Θέλουμε έργα στις γειτονιές και τα χωριά μας.
  Θέλουμε ποδηλατοδρόμους.
  Θέλουμε σύγχρονες αθλητικές υποδομές και βιοκλιματικά σχολεία.
  Θέλουμε πολιτιστικές υποδομές και δράσεις.
  Θέλουμε αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
  Θέλουμε πράσινο και ανάπλαση των υποβαθμισμένων περιοχών.
  Θέλουμε τα αγροτικά μας προϊόντα να είναι αναγνωρίσιμα.
  Θέλουμε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας να ξέρουν που να απευθυνθούν.
  Θέλουμε ασφαλείς και καθαρούς δρόμους.
  Θέλουμε συγκοινωνιακό δίκτυο που να εξυπηρετεί τον πολίτη.
  Θέλουμε ασφάλεια.
  Θέλουμε δίκαιη μεταχείριση για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
  Θέλουμε οι μητέρες να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς το άγχος αν θα βρουν μια θέση γι’ αυτά στον παιδικό σταθμό.
  Θέλουμε ο πολίτης του πιο απομακρυσμένου χωριού να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τον πολίτη της πόλης.
  Αυτά θα κάνουμε πραγματικότητα εφόσον μας διαλέξουν οι συμπολίτες μας.

  Λίγες μέρες προτού τη κάλπη τι θα λέγατε στους πολίτες ;
  Μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια δίχως υπεκφυγές και δίχως μαύρα γυαλιά. ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ.
  Ο νέος Δήμος της Κατερίνης αλλάζει επειδή σχεδιάζουμε και θα βρούμε τα χρήματα για να τον κάνουμε πιο όμορφο και πιο λειτουργικό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής. Με νοικοκύρεμα, και όραμα.
  Με σχέδιο και όραμα. Με ένα κοινωνικό πρόγραμμα που θα επεκταθεί σ’ όλο το Μεγάλο Δήμο. Προγραμματίζουμε και προσφέρουμε ένα οργανωμένο δίκτυο υπηρεσιών κοινωνικών, παράλληλα με τις αναπτυξιακές προτάσεις και τις προτάσεις τόνωσης της αγοράς, ως πρώτο κυματοθραύστη της οικονομικής κρίσης. Μας γνωρίζετε όλους καλά. Ψηφίστε με το χέρι στην καρδιά και επιλέξετε τον καλύτερο.

 • Δείτε επίσης...