Υλικά
400 γρ. νιόκι
150 γρ. σπανάκι , ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
100 γρ. ροκφόρ, κομμένα σε κομμάτια
200 ml κρέμα γάλακτος
πράσινη σαλάτα, για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Βήμα 1
Μαγειρεύουμε τα νιόκι σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το ίδιο νερό για να βράσουμε το σπανάκι για 5΄.

Βήμα 2
Στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανακατεύουμε με το τυρί και την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 3
Προσθέτουμε τα νιόκι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μικρό ταψί. Ψήνουμε στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Βήμα 4
Συνοδεύουμε ιδανικά με την πράσινη σαλάτα.

 

Πηγή: olivemagazine.gr