Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 για 22η χρονιά, o Ελληνικός τελικός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist 2024.

Στην φετινή προκριματική φάση που συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα, ο  όμιλος TÜV AUSTRIA, μέσω της θυγατρικής του εταιρίας ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε τους 100 καλύτερους χρήστες του στις εφαρμογές του Microsoft Office,  για να συμμετάσχουν στον Ελληνικό τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist 2024

Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία της η κα. Ιωάννα Λυτρίβη, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η οποία δήλωσε:

«Ο θεσμός του Πανελληνίου Τελικού Microsoft Office Specialists,  βρίσκεται πλέον υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, καταδεικνύοντας τη σημασία κοινών πρωτοβουλιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Μόνο έτσι μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά, με συνεργασίες και συνέργειες, προσφέροντας ποιοτικές ευκαιρίες κατάρτισης και εκπαίδευσης για όλες τις ηλικίες. Θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τους δασκάλους που στηρίζουν τη διαρκή εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους, αλλά κυρίως τους συμμετέχοντες, όχι μόνο για τις διακρίσεις τους αλλά και για την προσπάθειά τους να μαθαίνουν και να εξελίσσονται».

H πρωτοβουλία υποστηρίζεται έμπρακτα από τη Microsoft στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, δεδομένου ότι αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης σε καινοτόμες τεχνολογίες και τη προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Ο δικός μας, ο Δημήτρης Λεωνίδης, μαθητής Α’ Λυκείου από Γενικό Λύκειο Αιγινίου, απέσπασε την 3η θέση Πανελλαδικά στο Microsoft Excel.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Δημήτρης συμμετείχε στον Πανελλήνιο τελικό Microsft Office Specialist. Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ότι εξαργύρωσε την εμπειρία του με ένα Χάλκινο Πανελλήνιο Μετάλλιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Δημήτρης είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια θέση στον Πανελλήνιο τελικό του 2025, στην κατηγορία του Excel.

Χάρη στην διάκριση του Δημήτρη, είναι η πρώτη φορά που η Πιερία έχει εκπρόσωπο στα μετάλλια της Microsoft Office Specialist.

Το εκπαιδευτικό εθελοντικό εγχείρημα ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥin, έκανε ανοιχτή πρόσκληση στον Δημήτρη για ένταξή του στα τμήματα Υποτροφιών. Ένα πρόγραμμα ανάδειξης ταλέντων ήταν η απαρχή για την μετέπειτα πορεία του.

Η προπονήτρια του Δημήτρη ήταν η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας Αλκμήνη Γαϊταντζή.