Ο Διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Φάνης Μαλκίδης είναι ο επόμενος ομιλητής την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.Το θέμα της ομιλίας είναι «Ελληνισμός: Υποταγή ή Αντίσταση;». Η Εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης και την Εφημερίδα «Ολύμπιο Βήμα».

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια από την Νεανική Χορωδία Αιγινίου «Canto Olympus” υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Καρυοφυλλίδη.

Η εκδήλωση γίνεται στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στις 19:00 και όπως πάντα η είσοδος είναι Ελεύθερη.

 

 

Βιογραφικό

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από προγόνους διασωθέντες της Γενοκτονίας (1908-1924) και των Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της κατοχής (1941-1944), όπου η οικογένειά του είχε θύματα, ορφανά και αγνοούμενους.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά και Κοινωνιολογία και είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με θέματα του Ελληνισμού και ειδικότερα με αυτό της ανάδειξης της Γενοκτονίας από την Τουρκία, των εγκλημάτων από τις Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις κατοχής, ,με τα ζητήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, της Θράκης, της Μακεδονίας, κ.ά
Για τα παραπάνω θέματα έχει μιλήσει σε όλην την Ελλάδα, καθώς και στην Αυστραλία, στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στη Ρωσία, στην Αρμενία, στην Αλβανία, στη Σουηδία, στη Γερμανία, στην Κύπρο, στην Ελβετία και αλλού.

Για τη δραστηριότητά του έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό και επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση στον πάσχοντα συνάνθρωπο.Τα κείμενα του Θεοφάνη Μαλκίδη έχουν μεταφρασθεί στην αρμενική, αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, ρωσική, τουρκική, ρουμανική και αλβανική γλώσσα, ενώ έχει μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα, βιβλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων.

 

 

Βιογραφικό Φωνητικού Συνόλου Αιγινίου Canto Olympus

Η Χορωδία Αιγινίου «Canto Olympus» ιδρύθηκε το 2012. Σκοπός της είναι η προώθηση και ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού καθώς και η γενικότερη μουσική καλλιέργεια. Αποτελείται από πέντε τμήματα. Το Προπαιδικό Τμήμα, το Τμήμα Προετοιμασίας, το Παιδικό Τμήμα, το Μικτό Τμήμα Ενηλίκων και το Μικτό φωνητικό Σύνολο.

Το Φωνητικό Σύνολο ασχολείται με έργα ελληνικής μουσικής αλλά και έργα ξένων συνθετών από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα.

Σημαντική στιγμή υπήρξε η κατάκτηση Χρυσού Βραβείου στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμό Χορωδιών που διοργάνωσε η Artiva- Cultural Management and Andvertising στο Ναύπλιο τον Νοέμβριο του 2019.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος χορωδιακών φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Έχει λάβει μέρος στα αφιερώματα «Η έντεχνη λαϊκή μουσική μέσα από το χορωδιακό τραγούδι», «Σταύρος Ξαρχάκος», «100 χρόνια ελεύθερης Μακεδονίας», «Καλώς όρισες Έρωτα», «200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας» και «Θαλασσογραφίες» που παρουσιάστηκαν στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει συμπράξει με το Γιώργο Χατζηνάσιο και τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Μαέστρος της χορωδίας είναι ο Μιχάλης Καρυοφυλλίδης.