Ο Καπνικός Σταθμός και το ψηφιακό νόμισμα ΚΑΣΤΑ – Άντε με το καλό και τραπεζίτες..
(Κ)ΑΣΤΑ βράστα και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς..
Δεκανίκι του συστήματος ή ωμή εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με καμουφλαρισμένο εθελοντισμό;
Μόνο οργή μας προκαλεί η δημόσια ανακοίνωση-κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης (ΕΟΔ) “Ο τόπος μου” με την οποία καλεί τον δοκιμαζόμενο, από τις πολιτικές φτωχοποίησης, λαό της Πιερίας να εργαστεί στις εγκαταστάσεις της ΕΟΔ όχι με κάποια Συλλογική Σύμβαση που θα προσδιορίζει το ύψος της αμοιβής, ούτε καν με μπλοκάκι, αλλά με αντάλλαγμα ρύζια και γάλατα.
Σε μια περίοδο που η ανθρώπινη ζωή θυσιάζεται για τα κέρδη των λίγων, που η ΕΕ των λόμπι και της πολεμικής οικονομίας προτείνει στους λαούς να κάνουν πρόβες επιβίωσης 72 ωρών, που η ίδια η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους με τις αυξήσεις – κοροϊδία του ενός ευρώ, η ΕΟΔ βρήκε το φάρμακο δια πάσαν νόσον.
Με περίσσιο θράσος και αφήνοντας στο απυρόβλητο τις αιτίες που γεννάνε φτώχεια και εξαθλίωση, “προσφέρει” την εξής ευφάνταστη ευκαιρία στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη: Να εργαστούν στις εγκαταστάσεις της ΕΟΔ ως ελαιοχρωματιστές, εργάτες γης, αχθοφόροι, κλπ, (με αμφίβολη φυσικά τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής τους) και να “πληρωθούν” με προϊόντα από την αποθήκη της ΕΟΔ. Εν ολίγοις τζάμπα δουλειά και αμοιβή με μακαρόνια που κάποιος άλλος έκανε δωρεά στην ΕΟΔ. Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που μας γυρνάει αιώνες πίσω. Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτό το αλισβερίσι; Ρητορικό το ερώτημα..
Την ώρα που η εργατική τάξη της χώρας θρηνεί έναν νεκρό εργάτη κάθε τρεις μέρες στα εργασιακά κάτεργα, που ο μισθός εξανεμίζεται στα μισά του μήνα εξ αιτίας των στρατηγικών πολιτικών επιλογών όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων προκειμένου να ικανοποιηθεί η δίψα για κέρδος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που τα γκρίζα σύννεφα του πολέμου κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας, οι εργαζόμενοι έχουν μόνο μια επιλογή. Τον οργανωμένο αγώνα όχι μόνο ενάντια σε όσους συντρίβουν τη ζωή του, αλλά και σε όσους πατάνε πάνω στα συντρίμμια του επιδιώκοντας να βγάλουν λάδι την ίδια την ΕΕ και τις πολιτικές της.
Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!
Με όπλο μας την αγωνιστική πείρα κλιμακώνουμε και οργανώνουμε νέα απεργιακή απάντηση στις 9 Απρίλη για ζωή στο ύψος των αναγκών μας, για δουλειά με δικαιώματα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας να δώσουμε μαζί τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, για τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής μας, για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που μας στερούν το οξυγόνο.
Με τις αξίες της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης δυναμώνουμε τα Σωματεία μας και βγαίνουμε στο προσκήνιο για να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Κανένας μόνος απέναντι στην εργοδοσία, το κράτος και τους κάθε λογής κολαούζους της. Με την πετυχημένη απεργία στις 28 Φλεβάρη τους κάναμε να χάσουν τα λόγια τους. Στις 9 Απρίλη θα τους κάνουμε να χάσουν τον ύπνο τους.
Στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, επιλέγουμε ξεκάθαρα τις ζωές μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
και ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
9 ΑΠΡΙΛΗ – 10:30 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Το δίκιο θα κριθεί με το λαό στο δρόμο! ΔΤ – Συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων Πιερίας