Υλικά

6 αβγά
300γρ. κιμά μαγειρεμένο (που περίσσεψε από σάλτσα κιμά)
100γρ. κεφαλογραβιέρα ή μυζήθρα τριμμένη
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, στρώνετε μέσα τον κιμά και αφήνετε να ψηθεί για 3-4 λεπτά.

Χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το τυρί, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τον κιμά και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού και να σκεπαστεί ο κιμάς.

Τρυπάτε το μίγμα με ξύλινη σπάτουλα ανά διαστήματα για να γεμίσει το κενό με το μίγμα των αβγών. Όταν πήξει η ομελέτα, τη σκεπάζετε με καπάκι και σβήνετε τη φωτιά.

Αφήνετε λίγο να σταθεί, πασπαλίζετε με μαϊντανό και κόβετε την ομελέτα σε τριγωνικά κομμάτια.

 

Πηγή: olivemagazine.gr