Scroll to top

Ως πότε η σιωπή;


- 26 Φεβρουαρίου 2019

 •  

  Του Γ. Τεκίδη

  Ποιος αμφισβητεί σήμερα ότι δίπλα στο επίσημο κράτος κτίζεται μεθοδικά και απροκάλυπτα το παρακράτος; Ένα παρακράτος με ερείσματα στον γραφειοκρατικό κρατικό μηχανισμό, στα σώματα ασφαλείας και ιδιαίτερα στην θρησκευτική ιεραρχία της χώρας μας. Ένα παρακράτος αφηνιασμένο που δεν οργανώνεται και δεν δρα πλέον στο παρασκήνιο, ούτε λαμβάνει μέτρα προστατευτικά, αλλά με απύθμενη θρασύτητα και χυδαία προκλητικότητα εμφανίζεται στο προσκήνιο διαλαλώντας τους μύχιους σκοπούς του, που δεν είναι άλλοι από την κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών και την βιολογική εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων.

  Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι οι άγριες μέρες της μετεμφυλιακής περιόδου στη πατρίδα μας, όταν κράτος και εξουσία ήταν οι δωσίλογες παρακρατικές συμμορίες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Απόδειξη η καθημερινή δράση των νεοναζιστικών συμμοριών με διάφορες «πατριωτικές» ετικέτες, που αντιγράφουν πιστά μεθόδους και πρακτικές των ιδεολογικών τους προγόνων Φον Γιοσμά, Εμμανουηλίδη, Γκοτζαμάνη και λοιπών «αστέρων» της μετακατοχικής εθνικοφροσύνης. Πέρα από τις απειλές, τις χυδαίες ύβρεις, τις προσωπικές στοχοποιήσεις και επιθέσεις κατά των «απάτριδων-προδοτών» καθιερώνουν και την από το παρελθόν προσφιλή τους πρακτική, των αντισυγκεντρώσεων. Μια τέτοια αντισυγκέντρωση δήθεν αγανακτισμένων πολιτών έλαβε χώρα τον Μάη του 63 στη Θεσσαλονίκη με κατάληξη τη δολοφονία του συνεργαζόμενου με την ΕΔΑ βουλευτή και αγωνιστή της ειρήνης Γρ. Λαμπράκη.

  Προχθές έξω από το επιμελητήριο της πόλης μας στήθηκε ένα ανάλογο εκείνης της νύχτας σκηνικό. Σκηνικό τρόμου και απίστευτου μίσους. Μερικές δεκάδες περιφερόμενων και ξένων των περισσότερων προς τη πόλη μας παρακρατικών και νεοναζί υποδυόμενων τους «υπερπατριώτες» ασχημονούν, βρίζουν χυδαία και εκτοξεύουν απειλές, εναντίον όσων προσέρχονταν στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Δ. Τζανακόπουλο. Οι προηγηθείσες βίαιες εκδηλώσεις εναντίον βουλευτών του Νομού μας, οι επιθέσεις στα σπίτια τους και η επιχειρούμενη τρομοκράτηση συγγενών και συνεργατών τους, μαρτυρούν την ύπαρξη σχεδίου για δημιουργία κέντρου δράσης παρακρατικών συμμοριών στην Κατερίνη με την συνδρομή και γειτονικών Νομών.

  Δίπλα τους και ρασοφόροι κήρυκες της μισαλλοδοξίας και θιασώτες ανιστόρητων εθνικιστικών επιχειρημάτων, δηλητηριάζουν το εκκλησίασμα και τις παιδικές ψυχές μέσα από τις διάφορες παραθρησκευτικές οργανώσεις και τα κατηχητικά, σπέρνοντας το διχασμό και το μίσος. Η ανεκτικότητα έως και η δικαιολόγηση με διάφορα διάτρητα και έωλα επιχειρήματα, αυτών των παρακρατικών δράσεων από πολιτικές δυνάμεις και κόμματα, όπως η ΝΔ , είναι κυριολεκτικά μια βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

  Τα βαμπίρ του φασισμού έχουν ομολογημένους και διαχρονικά σταθερούς στόχους. Και δεν θα χαριστούν σε κανένα προκειμένου να τους πετύχουν. Η παρατεταμένη σιωπή η και ανοχή του δημοκρατικού κόσμου της περιοχής μας πρέπει να σταματήσει. Μπροστά στο έρεβος και τη φρίκη του νεοφασισμού, καμιά μικροκομματική ή και πολιτική σκοπιμότητα δεν πρέπει να μας καταστήσει ανενεργούς, αμήχανους και σιωπηλούς.

  Καμιά συμφωνία ή διαφωνία με τις κυβερνητικές επιλογές και πολιτικές, καμιά κριτική όσο σκληρή κι αν είναι, καμιά διαφορετική, ακόμη και ριζικά αντίθετη άποψη και προσέγγιση, δεν μπορεί να εξοβελίσει από το πεδίο της προσοχής μας και της πάλης, τον μέγα και διαχρονικά θανάσιμο εχθρό της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανθρωπιάς, που δεν είναι άλλος από τον φασισμό.

  Εγρήγορση και μεγάλη πανδημοκρατική συμμαχία τώρα, πριν να είναι αργά.

   

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!