Ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαβήτης και Άθληση» πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Πετοσφαίρισης «Αίολος Κατερίνης», φιλικό αγώνα ανδρών μεταξύ του Αίολου και της ΑΕΛ Λάρισας, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη σχέση του Διαβήτη με τον Αθλητισμό.

Την εκδήλωση κάλυψαν εθελοντικά ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πετοσφαίρισης Μακεδονίας με την κ. Έλσα Αναστασίου και κ. Δημήτρη Μελιόπουλο, το Σώμα Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών με τον κ. Θεόδωρο Σεϊταρίδη και κ. Μιχάλη Πετρίδη, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας με την κ. Αθηνά Γεραρίδου, τον κ. Λεωνίδα Ζάρκο και τον κ. Βαγγέλη Καραθάνα και οι Εθελόντριες Νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την κ. Καλλιόπη Αδαμίδου και την κ. Τζίνα Μπατζόγλου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα έγιναν μετρήσεις σακχάρου από τις εθελόντριες νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης και από τη Διασωστική Ομάδα Ν. Πιερίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Θεοφάνης Τερζόπουλος, ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας καθώς επίσης και εκπρόσωπος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ.Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ) κ. Δημήτρης Ζησημόπουλος.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας προσέφερε στους συμμετέχοντες αθλητές από ένα αναμνηστικό δώρο καθώς επίσης και γεύμα αποκατάστασης.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας ευχαριστεί την Ακαδημία Μπάσκετ «Panthers» η οποία παραχώρησε την ώρα πραγματοποίησης της προπόνησης της προκειμένου να διεξαχθεί το παιχνίδι. Ευχαριστεί επίσης τον Αθλητικό Σύλλογο Πετοσφαίρισης «Αίολο» και την Πρόεδρο Νόπη Βαρυτιμίδου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για διεξαγωγή του αγώνα, όπως επίσης ευχαριστεί και την ΑΕΛ Λάρισας που συμμετείχε εθελοντικά στη διεξαγωγή του αγώνα με σκοπό να προβληθεί το κοινωνικό μήνυμα για τη διαβητική κοινότητα Ν. Πιερίας «Βγάλε άμυνα γλυκούλη και σήκω ψηλά»!