ΠΑΕ ΠΑΟΚ: 1926 δέντρα για τα 100 χρόνια ιστορίας
Με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γιορτάζει τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής, ενισχύοντας το πράσινο της Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογος ανακοίνωσε τη φύτευση 1926 δέντρων στο περιαστικό δάσος της Τούμπας. Ο αριθμός των δέντρων παραπέμπει απευθείας στο έτος ίδρυσης του Δικεφάλου. Η δράση αυτή, θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαρτίου. Πρόκειται για δωρεά της ΠΑΕ για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη.
Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Biosolids, καλύπτοντας την περιοχή μεταξύ των οδών Περραιβού και Αγγελοπούλου. Πέρα από τον εορταστικό χαρακτήρα, η δράση έχει ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, καθώς στοχεύει στον ισοσκελισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις ετήσιες μετακινήσεις της ομάδας. Στη δενδροφύτευση θα συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές, μέλη της τεχνικής ηγεσίας και φίλαθλοι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα συλλογικής ευθύνης.
Εθελοντισμός και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στα σχολεία
Ο σχεδιασμός προβλέπει τη συνεχή φροντίδα των νέων δέντρων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από εθελοντές. Ετσι διασφαλίζεται η επιβίωση του νέου πνεύμονα πρασίνου. Παράλληλα, η περιβαλλοντική μελέτη που εκπονήθηκε για το έργο θα παρουσιαστεί σε σχολεία της πόλης, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον δήμο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, επιβεβαιώνοντας τον κοινωνικό ρόλο του συλλόγου.