Υλικά
3 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα
150γρ. κατσικίσιο τυρί, χοντροκομμένα
6 μανιτάρια μέτρια, ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αφαιρείτε το μεσαίο κόκαλο από τα στήθη του κοτόπουλου και χωρίζετε το καθένα σε 4 κομμάτια. Χαράζετε τα κομμάτια στα πλαϊνά έτσι ώστε μα δημιουργηθεί μια «τσέπη». Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Σοτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σβήνετε με 2 κουταλιές σούπας από το λευκό κρασί και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο και προσθέτετε το τυρί, το σχοινόπρασο και τη φρυγανιά. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε τη γέμιση σε 2 μερίδες.

Γεμίζετε τις «τσέπες» των φιλέτων με τη γέμιση και τα τυλίγετε σε 2-3 μεριές με σπάγκο έτσι ώστε να γίνουν σαν πακετάκια. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και κρασί. Ψήνετε τα πακετάκια στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην κολλήσουν στο ταψί.

Σερβίρετε από 2 πακετάκια σε κάθε άτομο σαν ορεκτικό. Συνοδεύετε ιδανικά με γλυκόξινες σάλτσες.

 

Πηγή: olivemagazine.gr