Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πιερίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για την πρόωρη απώλεια του συναδέλφου και συναγωνιστή Χρήστου Καπνιά, σε ηλικία 59 ετών, μετά από παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.

Ο Χρήστος Καπνιάς, ο οποίος εντάχθηκε ενεργά στις γραμμές του λαϊκού-εργατικού κινήματος από νεαρή ηλικία, υπήρξε συναγωνιστής και σύντροφος στους σκληρούς αγώνες της ζωής, μα συνάμα και στους σκληρούς ταξικούς αγώνες για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Παρά την εδώ και καιρό επιβαρημένη υγεία του, υπερασπιζόταν σταθερά τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων συνολικά, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η παρουσία του Χρήστου θα είναι δίπλα μας, στα συλλαλητήρια και στις απεργίες,  στον αγώνα για μιαν άλλη παιδεία σε μιαν άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μας αφήνει κληρονομιά την αταλάντευτη πίστη του στα ιδανικά και στο δίκιο της εργατικής τάξης, το χαμόγελό του, τη ζωντάνια και την ανθρωπιά του, το παιδαγωγικό και επιστημονικό του ήθος, το παράδειγμα της αγωνιστικής στάσης ζωής.

Τούτη τη δύσκολη ώρα εκφράζουμε στην οικογένεια του Χρήστου, στη συνάδελφο και σύζυγό του Νίκη και στο γιο του Κωστή, σε όλους του τους συγγενείς και οικείους, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στη μνήμη του, υλοποιώντας επιθυμία της οικογένειάς του, οικονομική ενίσχυση στην ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ, με τη συνδρομή φίλων και συναγωνιστών.

Η κηδεία θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στο Λιτόχωρο, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, στις 6 μ.μ.

Θα τον θυμόμαστε πάντα.