Τα γλυκά έχουν την τιμητική τους την περίοδο των γιορτών. Εκτός από τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, που δεν λείπουν σχεδόν από κανένα σπίτι, όλο και κάποιο άλλο γλυκό θα φτιάξετε για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

200 γρ μπισκότα τριμμένα
100 γρ φιστίκια
100 γρ βούτυρο
μια πρέζα αλάτι
1 μπανάνα
150 γρ. σοκολάτα
300 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
300 ml κρέμα γάλακτος 33%

Εκτέλεση

Σ ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε τα φιστίκια με λίγο αλάτι. Τα ψιλοκόβετε στο multi και τα αναμειγνύετε με τα μπισκότα που έχει τρίψει καλά, προσθέτοντας και το λιωμένο βούτυρο.

Σε μια φόρμα (18 εκατ) περίπου απλώνετε το μείγμα φροντίζοντας να έχει το σχήμα τάρτας.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε την κρέμα προσθέτοντας την ζάχαρη άχνη. Την αφήνετε στο πλάι και χτυπάτε ξεχωριστά το τυρί κρέμα. Μόλις η υφή της είναι λεία, την αναμειγνύετε με την κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Παράλληλα λιώνετε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και μόλις είναι έτοιμη ξεκινάτε το …στήσιμο του γλυκού.

Πάνω από τη βάση του γλυκού απλώνετε μια στρώση κρέμας προσθέτοντας μικρά κομμάτια μπανάνας. Καλύπτετε την μπανάνα πάλι με κρέμα και στη συνέχεια με την σοκολάτα. Επαναλαμβάνετε ακόμα δύο στρώσεις και πασπαλίζετε με το τριμμένο φιστίκι. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν οι κρέμες και στη συνέχεια το σερβίρετε σκέτο, με σοκολάτα ή ότι άλλα σας αρέσει.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό

 

 

Πηγή:mothersblog.gr