Υλικά
1 πακέτο παπαρδέλες (500 γρ.)
250 γρ. κουκουνάρι
300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
600 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα και να καβουρδιστεί. Το μεταφέρουμε στο μούλτι, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το λάδι και το σκόρδο και χτυπάμε πολύ καλά να πολτοποιηθεί εντελώς το μείγμα. Ρίχνουμε τον βασιλικό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει κι αυτός και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) το πέστο, το νερό που κρατήσαμε και τις παπαρδέλες, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

 

Πηγή: olivemagazine.gr