Πάσχα – Βάψιμο αυγών: Πέντε «χρυσά» tips για τέλεια κατακόκκινα αυγά
Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών.
Κόκκινα είναι η κλασική παραδοσιακή εκδοχή τους (καθώς το κόκκινο συμβολίζει το αίμα του Ιησού, αλλά και την Ανάσταση, τη χαρά και την ελπίδα) αλλά σε άλλους αρέσουν ιδιαίτερα τα χρωματιστά.
Το βάψιμο των αυγών δεν είναι και πολύ απλή δουλειά, καθώς μπορεί να μην θέλει κόπο, θέλει όμως…. τρόπο! Πώς θα μας βγουν όμως τέλεια, κατακόκκινα τα αυγά;
Τα «χρυσά» tips για το βάψιμο των αυγών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-Τα λευκά αυγά παίρνουν έντονο κόκκινο χρώμα από τη βαφή. Ενώ τα μπεζ αυγά παίρνουν έντονο βαθύ, σαν βυσσινί χρώμα.
-Μην βάφετε φρέσκα αυγά και αυτό γιατί όταν είναι φρέσκα δεν ξεφλουδίζουν εύκολα. Αγοράστε αυγά 7-10 ημερών.
-Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα έχετε στο ψυγείο, βγάλτε τα και δώστε τους χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, θα αποφύγουμε τις έντονες και απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και δεν θα σπάσουν κατά το βράσιμο.
-Εξετάστε τα ένα ένα για τυχόν εξογκώματα και ρωγμές και καθαρίστε τα με ένα νωπό πανί επιμελώς για να απομακρυνθεί οποιαδήποτε βρωμιά.
-Καθαρίστε τα πολύ καλά πριν τα βράσετε.