Οι προϋποθέσεις που θέτει η οργάνωση στους ενδιαφερόμενους

Το πρόσωπο ή την μικρή επιχείρηση, με ετήσια έσοδα κάτω των 30 εκατ. δολαρίων, που θα δημιουργήσει vegan μαλλί αναζητά η PETA, προσφέροντας 1 εκατ. δολάρια, όπως η ίδια ανακοίνωσε.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της PETA έχουν προθεσμία μέχρι τις 28 Ιουλίου 2023 για να υποβάλουν δείγμα υφάσματος και σχέδιο παραγωγής για το vegan υποκατάστατο μαλλιού τους. Τα υλικά που θα υποβληθούν θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι βιολογικής βάσης ή βιοδιασπώμενα ή/και ανακυκλώσιμα.

Όπως και το μαλλί, το υλικό πρέπει επίσης να απορροφά την υγρασία, να εξουδετερώνει τις οσμές και να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος, δήλωσε η PETA.

Μόλις εγκριθεί ένα υλικό, ο δημιουργός του θα πρέπει επίσης να αποδείξει την εμπορική του απήχηση: να δείξει την ικανότητα παραγωγής του και να πείσει τουλάχιστον έναν από τους 10 κορυφαίους παγκόσμιους λιανοπωλητές ρούχων να πουλήσει και να διαθέσει το προϊόν στην αγορά μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η PETA, στη σχετική ανακοίνωση, επικαλείται βίντεο το οποίο αποκαλύπτει οι εργαζόμενοι στην παγκόσμια βιομηχανία μαλλιού χτυπούν, ποδοπατούν, κλωτσούν, ακρωτηριάζουν και πετούν τρομοκρατημένα πρόβατα. Αυτή η κακοποίηση «πλέκει» μάλλινα παλτά, καπέλα, κάλτσες και άλλα ενδύματα που πωλούνται στα καταστήματα.

Η πρόκληση από την PETA έρχεται σε μια εποχή καινοτομίας στην κούρσα για την αντικατάσταση των ζωικών ινών με υλικά νέας γενιάς, βλέποντας τις επενδύσεις να υπερδιπλασιάζονται σε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2021, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική Material Impact Initiative.

Στη βιομηχανία της μόδας φουντώνει η συζήτηση σχετικά με την βιωσιμότητα των διαφόρων φυσικών ζωικών ινών σε σύγκριση με τις vegan εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες συνήθως χρησιμοποιούν συνθετικές ίνες. Τα νήματα ακρυλικού και πολυεστέρα, για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται συνήθως αντί για μαλλί για την παραγωγή πλεκτών.

 

 

 

Με πληροφορίες BoF & PETA

Πηγή: lifo.gr