Οι γεύσεις της Πιερίας κατέκτησαν την PHILOXENIA
ΚΑΒΟΥΡΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΟΙΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Με υψηλή γαστρονομία η Π.Ε. Πιερίας υποδέχτηκε τους επισκέπτες της φετινής PHILOXENIA 2015 στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. το απόγευμα της Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015Περισσότεροι από 600 επισκέπτες του περίπτερου της Περιφέρειας γεύτηκαν την εξαιρετική καβουρομακαρονάδα, που πρόσφερε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου. Το εκλεκτό έδεσμα συνοδευόταν εκλεκτό λευκό κρασί Πιερίας (Π.Γ.Ε.).
Η Πιερία αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσον αφορά το συνδυασμό του αγροτικού και τουριστικού προϊόντος.
Οι αλιείς του Αλιευτικού Συλλόγου Βόρειας Πιερίας πρόσφεραν τα καβούρια (35 κιλά) που ψάρεψαν από την θαλάσσια περιοχή της Μεθώνης. Τα λευκά κρασιά (75 λίτρα), που συνόδευαν αρμονικά τη νοστιμότατη καβουρομακαρονάδα, ήταν από οινοποιούς της Πιερίας που παράγουν τους εξαιρετικούς Τοπικούς Οίνους Πιερίας (Π.Γ.Ε.).
Όμως το μυστικό της εξαιρετικής καβουρομακαρονάδας το φυλάει ο Πιεριέας chef Νίκος Γκονέλας.