Πιερία | Πασχαλινές αγορές με σιγουριά – Η συμβουλή του ειδικού για την επιλογή κρέατος
Με την Μεγάλη Εβδομάδα να βρίσκεται στην αρχή της, η αγορά κρεάτων μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της, ενόψει του πασχαλινού τραπεζιού. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των καταστημάτων της κρεαταγοράς Φουρκιώτη, η κίνηση για την αγορά αμνοεριφίων έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι τιμές, όπως τονίζει, έχουν πλέον σταθεροποιηθεί και δεν αναμένεται να υποστούν μεταβολές μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
Ωστόσο, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τιμή του παραδοσιακού οβελία εμφανίζεται φέτος αυξημένη κατά περίπου 1,5 ευρώ το κιλό σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Παρά την αύξηση αυτή, ο κ. Φουρκιώτης εκτιμά ότι ο κόσμος θα πραγματοποιήσει τις πασχαλινές του αγορές, αν και πιθανότατα σε μικρότερες ποσότητες. Φέτος φαίνεται ότι περισσότεροι καταναλωτές θα στραφούν στην αγορά και άλλων ειδών κρεάτων, πέραν του αρνιού, γεγονός που μαρτυρά ότι η πλειοψηφία δεν μπορεί να διαθέσει περισσότερα χρήματα.
Ο κ. Φουρκιώτης, προτρέπει τους καταναλωτές να εμπιστευτούν για τις πασχαλινές τους αγορές τα κρεοπωλεία της γειτονιάς τους. “Είναι σημαντικό να αγοράζουμε τα κρέατά μας από τον κρεοπώλη που γνωρίζουμε, από τον επαγγελματία της εμπιστοσύνης μας”, τονίζει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τα πλεονεκτήματα της προσωπικής επαφής και της ποιότητας που μπορούν να προσφέρουν τα τοπικά κρεοπωλεία σε σύγκριση με τις μεγάλες και συχνά απρόσωπες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του κρεοπωλείου της γειτονιάς μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για ποιοτικότερες αγορές και μια πιο προσωπική εξυπηρέτηση, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.