Περίπου 150.000 πολίτες έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα άυλης συνταγογράφησης, όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επιπλέον, ανέφερε πως έγιναν 250.000 συνταγογραφήσεις, με 25.000 συνταγές να καταχωρίζονται μόνο την Παρασκευή.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον κωδικό στο Taxisnet και το ΑΜΚΑ τους, ή το ΑΜΚΑ των παιδιών τους. “Ο γιατρός στέλνει το SMS στον πολίτη, και ο πολίτης το επιδεικνύει στο φαρμακείο για να λάβει τη συνταγή” εξήγησε ο υπουργός.

Για την πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης ehealth.gov.gr ανέφερε ότι ο πολίτης εισέρχεται με τους κωδικούς του taxis και το ΑΜΚΑ του ή το ΑΜΚΑ των παιδιών του και μετά μπαίνει στη φόρμα δίνοντας το email ή το κινητό του για να συνταγογραφείται.

Για το 13033 σχολίασε ότι “όλα βαίνουν καλώς στη χώρα μας, όταν ακόμα και σε χώρες που θεωρούνται πιο προηγμένες τεχνολογικά όπως η Βρετανία υπήρξαν προβλήματα πού εμείς δε συναντήσαμε”. Ο υπουργός επισήμανε ότι σε περίπτωση αυστηροποίησης των περιορισμών μετακινήσεων το σύστημα μπορεί να ανταποκριθεί, πχ με πλαφόν στα μηνύματα SMS.

 

 

 

Πηγή: newsit.gr