Συστατικά

Για τη γκανάς

120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. κουβερτούρα

Για τη βάση

650 γρ. ζύμη κουρού
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για καραμελωμένα φουντούκια

200 γρ. μέλι
200 γρ. ζάχαρη καστανή
120 γρ. βούτυρο
330 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αβγά, μεσαία

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γκανάς

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Αφαιρούμε την κρέμα γάλακτος από τη φωτιά και βάζουμε μέσα την κουβερτούρα. Αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα να αρχίσει να λιώνει και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για τη βάση

Σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος 25 εκ. απλώνουμε τη μια ζύμη κουρού. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας να πάρει το σχήμα του σκεύους.
Απλώνουμε τη γκανάς και μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για τα καραμελωμένα φουντούκια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσουν.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Σπάμε τα φουντούκια στο μούλτι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 15-20 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από τη γκανάς.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο κουρού στον πάγκο εργασίας μας και κάνουμε λίγα σχέδια της αρεσκείας μας με ένα κουπάτ. Με αυτόν τον τρόπο θα εξατμίζεται όλη η υγρασία μέσα από την πίτα μας.
Καλύπτουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και κόβουμε περιμετρικά το φύλλο που προεξέχει.
Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com