Συστατικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + αρκετό για το άνοιγμα των φύλλων
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. νερό, χλιαρό

Για τη γέμιση

350 γρ. φέτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
πιπέρι
δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο, προαιρετικά
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη και εύπλαστη ζύμη.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση

Σπάμε το τυρί με τα χέρια μας ή τρίβουμε στον τρίφτη το μηλέικο τυρί. Βάζουμε το τυρί σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σοτάρουμε για 3 λεπτά το κρεμμύδι μέχρι να χρυσαφίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο μπολ. Ανακατεύουμε με το τυρί.
Προσθέτουμε το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο 40×50 εκ. πάχους 0,5 εκ.

Με ένα στρογγυλό κουπάτ 12 εκ. κόβουμε τη ζύμη μας σε 15 κομμάτια.

Ρίχνουμε στο κέντρο από κάθε κύκλο 1 κ.σ. κοφτή από τη γέμιση.

Πασπαλίζουμε τις άκρες με λίγο νερό και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα πιέζοντας καλά τις άκρες με ένα πιρουνάκι.

Ρίχνουμε σε 3 δόσεις τα πιταράκια στο καυτό λάδι για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Αφαιρούμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Σερβίρουμε ζεστά με φουντίτσα δυόσμου.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com