Συστατικά

Για τη ζύμη

450 γρ. κουνουπίδι
2 αβγά
150 γρ. αμύγδαλα, πούδρα
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Για τη γέμιση

100 γρ. σάλτσα ντομάτας
100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
200 γρ. ντοματίνια
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές πορτοκαλί
2 κρεμμύδια
100 γρ. κουνουπίδι
1 ραντίτσιο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε μέσα 2 μεγάλα ταψιά για να ζεσταθούν όμως από την ανάποδη πλευρά.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο κοτσάνι.
Χτυπάμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να μοιάζουν με κόκκους ρυζιού και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κουνουπίδι.
Ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και την τριμμένη παρμεζάνα.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί (το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό).
Τοποθετούμε 2 μεγάλες λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας.
Χωρίζουμε το μείγμα κουνουπιδιού στα 4 και σε κάθε λαδόκολλα απλώνουμε 2 μερίδες του μείγματος, σχηματίζοντας κύκλους διαμέτρου 16 εκ. και πάχους 5 χιλ.
Προσεκτικά τοποθετούμε τις λαδόκολλες με τις βάσεις της πίτσας στην ανάποδη πλευρά από τα ταψιά που έχουμε βάλει στον φούρνο να ζεσταθούν.
Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα και να σταθεροποιηθούν.
Αφαιρούμε τις πίτσες από τον φούρνο.

Για τη γέμιση

Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση της κάθε πίτσας. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρά η μοτσαρέλα.
Αφαιρούμε τις πίτσες από τον φούρνο.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση ή στα 4, αν είναι μεγάλα, και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια, το ραντίτσιο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Διακοσμούμε τις πίτσες βάζοντας περιμετρικά ανά είδος κάθε λαχανικό.

Μεταφέρουμε τις πίτσες πάνω σε 2 λαδόκολλες και τις τοποθετούμε στην ανάποδη μεριά από τα δύο ταψιά που χρησιμοποιήσαμε και στην αρχή.
Ξαναβάζουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά αλλά όχι να μαυρίσουν.
Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com