Scroll to top

Ποια είναι η Έλλη Ηλιάδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση» του Σάββα Χιονίδη


- 8 Μαΐου 2019

 •  

   

  Γεννήθηκα  στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στην Κατερίνη. Γονείς μου ο Ηλιάδης Κρίτων από τον  Σβορώνο  Πιερίας και η Ελένη Ηλιάδου του γένους Αυγουστίδη, γεννημένη  και μεγαλωμένη  στην Αθήνα, είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν το τεχνικό γραφείο «ΚΡΙΤΩΝ ΗΛΙΑΔΗΣ» που ασχολείται με την κατασκευή και συντήρηση ανελκυστήρων.

  Τελείωσα  το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο  Κατερίνης  και έφυγα  στην Ιταλία, για  να σπουδάσω Αρχιτεκτονική στην Φλωρεντία, στο «Universita degli Studi di Firenze – Facolta di Architettura». Έμεινα  σ’ αυτήν την υπέροχη πόλη πάρα πολλά  χρόνια, η οριστική επιστροφή στην χώρα μου, στον τόπο μου, ήταν το καλοκαίρι του 2015.

  Όσο ήμουν στην Ιταλία συμμετείχα σε πανεπιστημιακές εργασίες ,που είχαν ως στόχο την ανάδειξη ευρωπαϊκών project, όπως είναι το Interreg III B, CADSES  3III.

  Επιστρέφοντας γνωρίστηκα με ανθρώπους που σχετίζονται με τον Τουρισμό και λόγω της γνώσης μου και της εμπειρίας μου με την κουλτούρα του Ιταλικού λαού, ένας από τους μεγαλύτερους ιταλικούς operator με εμπιστεύθηκε και δούλεψα  ως  υπεύθυνη για αυτούς. Για δυο σεζόν έφερναν τουρισμό στον νομό Πιερίας, στην Γρίτσα Λιτοχώρου και στην Παραλία Κατερίνης. Η εμπειρία μου αυτή με βοήθησε  να δω από κοντά βασικά προβλήματα και θέλω πραγματικά να δουλέψω στον τομέα αυτό πάνω στις υποδομές.

  Οι εμπειρίες μου με τα κοινά βασίζονται κυρίως στον εθελοντισμό, χάρη στην μητέρα μου, που είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Συμμετείχα στις γιορτινές δραστηριότητες που οργανώνονται από το Επιμελητήριο, τον Δήμο και την Περιφέρεια, στα δώρα που προσφέρονται τα τελευταία χρόνια  στους καταναλωτές, ως δείγμα ευχαρίστησης που υποστηρίζουν την τοπική αγορά. Μια πρωτοβουλία που μόνο εδώ στον νομό μας υπάρχει,  και ως εθελόντρια τον πρώτο χρόνο στο «Πάρκο των Χρωμάτων».

  Ως άτομο πιστεύω στην ομαδικότητα, στην συνεργασία και στην καλή θέληση των ατόμων, η ένωση πολλών ιδεών και γνωμών πάντα βοηθάει στην εύρεση της καλύτερης λύσης. Αναγνωρίζω την αξία των ατόμων και την δυναμική που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς.

  Στόχος μου είναι να γίνουν έργα που θα αναβαθμίσουν τις τουριστικές περιοχές μας αλλά και τα χωριά μας, για μια καλύτερη ποιότητα τουρισμού, βασικός παράγοντας  της οικονομίας αυτού του τόπου.

  Στην Κατερίνη πρέπει να συνεχιστούν να γίνονται έργα όπως παρκάκια, δεντροφυτεύσεις, παιδικές χαρές. Να γίνουν έργα που να αναβαθμίσουν και το εμπορικό κέντρο της Κατερίνης.

  Στον χώρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., που φιλοξενεί κάθε χρόνο την εμποροπανήγυρη και την εμπορική έκθεση του Επιμελητηρίου, να γίνει μια καλύτερη διαρρύθμιση του εξωτερικού χώρου για την φιλοξενία του κόσμου.

  Υπάρχουν πολλά σημεία της πόλης μας, που με παρέμβαση του δήμου μπορούν να ομορφύνουν και να αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

  Η Κατερίνη σε σύγκριση με άλλες επαρχιακές πόλεις, είναι μια πόλη με απίστευτες δυνατότητες, ήδη έχουν γίνει αρκετά, που την έχουν αναβαθμίσει και πρέπει αυτό το έργο να συνεχιστεί.

   

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!