Πώς να απαλλαγείς από τις μυρωδιές του μαγειρέματος στο σπίτι
Αυτές οι μέθοδοι θα κάνουν το σπίτι σου να μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα.
Αν η κουζίνα σου δεν διαθέτει σύστημα εξαερισμού, θα αντιμετωπίσεις αναπόφευκτα το πρόβλημα δυσάρεστων μυρωδιών μετά το μαγείρεμα. Όταν μαγειρεύεις, όλες οι νόστιμες μυρωδιές γεμίζουν το σπίτι σου, κάτι που για την ώρα είναι καλό – κάνουν τους πάντες να πεινούν και να περιεργάζονται για το δελεαστικό βραδινό σας γεύμα . Ωστόσο, μόλις τελειώσει το γεύμα, αυτές οι μυρωδιές τείνουν να παραμένουν στο σπίτι και δεν είναι τόσο επιθυμητές όσο πριν από το γεύμα.
Πώς λοιπόν θα απαλλαγείς από τις μυρωδιές του μαγειρέματος όταν τελειώσεις το μαγείρεμα; Πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να φρεσκάρεις το σπίτι σου, όπως αποσμητικά χώρου, λιωμένα κεριά ή διαχυτές, μπορούν να αναμειχθούν με τις υπάρχουσες μυρωδιές των τροφίμων και να κάνουν έναν ακόμη χειρότερο συνδυασμό αντί να εξαλείψουν τις ανεπιθύμητες οσμές. Εάν προσπαθείς να εξαλείψεις τις οσμές μαγειρέματος χωρίς επιτυχία, δες πώς τελικά θα τα καταφέρεις.
Πώς να αποτρέψεις τις μυρωδιές του μαγειρέματος στο σπίτι
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψεις τις παρατεταμένες μυρωδιές των τροφίμων στο σπίτι σου είναι να τις σταματήσεις πριν ξεκινήσουν.
Βήμα 1: Επένδυσε σε φίλτρο άνθρακα
Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσεις τις μυρωδιές του μαγειρέματος είναι να χρησιμοποιήσεις σε ένα φίλτρο άνθρακα. Είναι χρήσιμο μόνο κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων προετοιμασιών μαγειρέματος, όπως το τηγάνισμα, και θα εμποδίσει τις πιτσιλιές να μπουν στη κουζίνα σου. Οι μειωμένες πιτσιλιές του φαγητού από μόνες τους θα μειώσουν τις επίμονες μυρωδιές, αλλά το φίλτρο άνθρακα θα απορροφήσει επίσης τις μυρωδιές μαγειρέματος καθώς μαγειρεύεις.
Βήμα 2: Χρησιμοποίησε έναν ατμό ξιδιού
Εάν φτιάχνεις ένα ιδιαίτερα πικάντικο πιάτο, μπορείς να καταπολεμήσεις τις μυρωδιές με ατμό. Συγκεκριμένα, ένας ατμός με ξύδι και νερό θα απορροφήσει τις οσμές στον αέρα ενώ μαγειρεύεις. Απλώς προσθέτοντας μισό φλιτζάνι ξύδι σε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζοντάς το στο μάτι ενώ μαγειρεύειςθα μειώσεις τις παρατεταμένες οσμές.
Βήμα 3: Βράσε νερό με αρωματικά αντικείμενα
Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ξύδι ή σε ενοχλεί η μυρωδιά του, μπορείς να βράσεις μια κατσαρόλα με νερό γεμάτη με άλλα συστατικά που αφήνουν πίσω ένα πιο όμορφο άρωμα. Ρίξε φλούδες λεμονιού, γαρίφαλο, ξυλάκια κανέλας ή άλλα αρωματικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό στη φωτιά και σιγοβράστε.
Βήμα 4: Χρησιμοποίησε έναν plug-in καθαριστή αέρα
Τα μικρά μοντέλα πάγκων είναι ιδανικά για κουζίνες και είναι σχετικά αθόρυβα, ώστε να μην αυξάνουν τον θόρυβο της κουζίνας. Αυτές οι μικρές συσκευές καθαρίζουν τις οσμές από την κουζίνα και απομακρύνουν βακτήρια, ιούς, μούχλα και τρίχωμα κατοικίδιων από τον αέρα.
Βήμα 5: Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα
Μια άλλη μέθοδος για την απορρόφηση των οσμών στον αέρα είναι η χρήση μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα κάνει ιδιαίτερα καλή δουλειά με τις μυρωδιές από όξινα τρόφιμα, όπως οι ντομάτες, τα ψάρια και άλλα λαχανικά. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες δυσάρεστες μυρωδιές είναι όξινες και το pH της μαγειρικής σόδας βοηθά στην εξουδετέρωση του οξέος σε αυτούς τους τύπους τροφίμων, γεγονός που μειώνει τις οσμές. Βάζοντας λίγη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ στον πάγκο όπου μαγειρεύεις θα κάνει θαύματα.
Πηγή:theissue.gr