Το πλύσιμο των ρούχων είναι από τις πιο βαρετές αλλά και δύσκολες δουλειές του σπιτιού. Ειδικά τον χειμώνα, που τα ρούχα είναι πιο βαριά.

Για παράδειγμα, το πλύσιμο των πλεκτών πουλόβερ μπορεί να γίνει εφιάλτης. Άσε που φοβάσαι μην τα καταστρέψεις. Τι κάνεις τότε; Τα δίνεις στη μαμά σου (sorry mum!). Ωστόσο, κάποια στιγμή πρέπει να μάθεις να τα πλένεις η ίδια και να μην κάνεις κάποιο λάθος που θα μετανιώσεις.

Μάλιστα, ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το κάθε πλεκτό, πρέπει να τα προσέχεις και να τα πλένεις με διαφορετικό τρόπο (πλυντήριο ή στο χέρι, στους πόσους βαθμούς κτλ).

Ευτυχώς για εμάς, βρήκαμε έναν μπούσουλα για το πώς να πλένουμε το κάθε πουλόβερ ανάλογα με το υλικό του.

 

Μοχέρ

Πάντα στο χέρι. Προτίμησε υγρό απορρυπαντικό, που είναι πιο απαλό για το υλικό, και όχι σκόνη.

 

Μαλλί

Πλύνε το στους 30 βαθμούς (σε πιο υψηλή θερμοκρασία θα «μπει») και από την ανάποδη, ενώ προτίμησε μη βιολογικές ταμπλέτες για να μην δημιουργηθούν τρύπες στο μαλλί.

 

Βαμβάκι

Είναι σκληρό καρύδι και φίλος του πλυσίματος! Δεν χρειάζεται να το γυρίσεις ανάποδα ενώ μπορείς να το πλύνεις και πάνω από τους 40 βαθμούς. Ωστόσο, μην ξεπεράσεις τους 60 γιατί μπορεί να μαζέψει.

 

Κασμίρ

Αν έχεις ένα ή δύο καλά κομμάτια από κασμίρ πρέπει να τα προσέχεις. Πλύνε το σε χαμηλή θερμοκρασία (30 βαθμοί) ενώ προτίμησε να το αφήσεις να στεγνώσει φυσικά.

Όλα τα πλεκτά πουλόβερ είναι προτιμότερο να στεγνώνουν στο σκοινί, αφού τα στύψεις καλά. Όσον αφορά στους λεκέδες, το κλειδί είναι η ταχύτητα. Χρησιμοποίησε ένα ειδικό καθαριστικό για τα πλεκτά. Εφάρμοσε, άσε για 3 λεπτά και στη συνέχεια πλύνε το καλά.