Προς κλείσιμο των διοδίων για το Πάσχα – Δεν μειώνονται οι παραβάσεις κυκλοφορίας
Μόνο τη Δευτέρα καταγράφηκαν σχεδόν 2.200 παραβάσεις. Πρωταθλήτριες Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ποια μέτρα θα ληφθούν αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο για το Πάσχα.
Όλο και πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας έρχεται η χώρα, όσο περνά ο καιρός και τα νούμερα από τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά από την ΕΛ.ΑΣ, δεν βαίνουν μειούμενα.
Ήδη οι εικόνες από την παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου την Δευτέρα με καλό καιρό οι Θεσσαλονικείς βγήκαν να κάνουν την βόλτα τους, σήμαναν συναγερμό στην Κυβέρνηση με αποτέλεσμα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς να λάβει τα μέτρα του και να κλείσει την διάσημη παραλία της πόλης.
Πάσχα ο μεγάλος πονοκέφαλος
Αυτό που προκαλεί πραγματικά «πονοκέφαλο» στα στελέχη της Κυβέρνησης είναι το Πάσχα. Ήδη Κυβερνητικά στελέχη έχουν ξεκινήσει από νωρίς να επισημαίνουν σ’ όλους τους τόνους, την αναγκαιότητα να κάνουμε φέτος Πάσχα στα σπίτια μας μόνο με τις οικογένειες μας και βέβαια να ξεχάσουμε βολτούλες στην εξοχή και ταξιδάκια στην ιδιαίτερη πατρίδα, για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία παρέα με συγγενείς και φίλους.
Βέβαια είναι δυνατόν, όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα να αυστηροποιηθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και άσκοπων μετακινήσεων, ώστε οι Αρχές να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους ασυνείδητους που θα γράψουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους την πανδημία που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός αλλά και την προσπάθεια του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού λαού και να θελήσουν να μετακινηθούν στα χωριά τους, για να απολαύουν παρέα με τους φίλους και τους συγγενείς τον οβελία και στην συνέχεια να «απολαύσουν» και την θέα από το Νοσοκομείο, λόγω τις διασποράς του κορονοϊού που θα έχουν επιφέρει.
Για το λόγο αυτό και ανάλογα με τις συνθήκες, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα για τις ημέρες του Πάσχα όπως κλείσιμο των διοδίων στις Εθνικές, μπλόκα σε Επαρχιακές ή παράλληλες με τα Εθνικά Δίκτυα οδικές αρτηρίες ώστε να αποτραπεί κύμα φυγής από την Αθήνα.
Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται ακόμα και η αύξηση του ποσού των προστίμων για τις άσκοπες μετακινήσεις, κυρίως την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους «τολμηρούς» και κυρίως ασυνείδητους που θα θελήσουν να παρακάμψουν τα μέτρα.
Απογοητευτικά τα νούμερα
Όπως προαναφέραμε τα καθημερινά νούμερα παραβάσεων των μέτρων για την άσκοπη μετακίνηση έχουν θορυβήσει τις Αρχές, καθώς μέρα παρά μέρα δεν παρουσιάζουν μείωση.
Μάλιστα ο προβληματισμός των Αρχών έχει να κάνει και με την προσπάθεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού που κατανοεί τα μέτρα και τα τηρεί με αυστηρότητα, διαισθανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης, και από την άλλη υπάρχει μια δυναμική μειοψηφία που είναι δυνατόν να τινάξει τα πάντα στον αέρα.
Για του λόγου του αληθές και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τις ΕΛ.ΑΣ, μόνο χθες Δευτέρα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα βεβαιώθηκαν 2.193 παραβάσεις άσκοπης μετακίνησης, με πρωταθλήτρια βέβαια για άλλη μια φορά την Αττική και δεύτερη στο κατάλογο την Θεσσαλονίκη.
Συνολικά από την Δευτέρα 23 Μαρτίου που επεβλήθη το μέτρο απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων, έχουν βεβαιωθεί από την Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία σε όλους τους Δήμους τις χώρας, 10.634 παραβάσεις και κοπήκαν βέβαια αντίστοιχα πρόστιμα των 150 ευρώ …έκαστος.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «…Δευτέρα 30 Μαρτίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 2.193 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως εξης: 750 στην Αττική, 268 στη Θεσσαλονίκη, 156 στη Δυτική Ελλάδα, 140 στην Κεντρική Μακεδονία, 139 στα Ιόνια Νησιά, 119 στην Κρήτη, 117 στην Πελοπόννησο, 115 στη Θεσσαλία, 90 στη Στερεά Ελλάδα, 86 στο Νότιο Αιγαίο, 83 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 65 στην Ήπειρο, 42 στη Δυτική Μακεδονία και 23 στο Βόρειο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 10.634 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
Στο μεταξύ για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ. παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις και συνελήφθησαν 15 άτομα, ως εξης: 9 στην Αττική, 3 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Στερεά Ελλάδα, 1 στην Πελοπόννησο και 1 στη Δυτική Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 309 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 317 άτομα».
Πηγή: newsit.gr