Συστατικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
4 κλ. θυμάρι, φρέσκο
1 πιπεριά κόκκινη
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
200 γρ. ένταμ, light, τριμμένο
4 τορτίγιες, ολικής μεγάλες
1 κ.σ. μαύρο χρώμα ζαχ/κής σε πάστα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μικρό ταψί και απλώνουμε από πάνω του τα κλωνάρια του θυμαριού. Αφήνουμε να ψηθούν για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει ελαφρά.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια 0,5 εκ. και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια 0,5 εκ. και την προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε τις δύο από τις τέσσερις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας μας.

Μοιράζουμε τη γέμιση στις δύο τορτίγιες και καπακώνουμε με τις υπόλοιπες δύο τορτίγιες φτιάχνοντας δύο quesadillas.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετούμε την πρώτη quesadilla στο τηγάνι. Καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε για 2 λεπτά να λιώσει το τυρί.
Στη συνέχεια, αναποδογυρίζουμε και καπακώνουμε ξανά. Αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα και αφαιρούμε την πρώτη quesadilla από το τηγάνι.
Αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα και με ένα λεπτό πινελάκι ζωγραφικής που βουτάμε στο χρώμα σχεδιάζουμε τη quesadilla.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη quesadilla.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com