Οργή και αναστάτωση επικράτησε στο πάνελ του Πρωινού, όταν στην εκπομπή ακούστηκε απόσπασμα από δηλώσεις ενός θείου του 40χρονου δολοφόνου από τη Ρόδο.

Ο εν λόγω άνδρας παρά το γεγονός ότι ανέφερε ότι δε «δικαιολογεί καμιά πράξη βίας», σε κάθε του φράση δικαιολογούσε έμμεσα την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας, την οποία αποκαλεί ως αντίδραση (!) ενός άνδρα «ερωτευμένου» και «παθιασμένου» με τη σχέση του.

Στην αντίπερα όχθη τοποθετεί τη γυναίκα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι όλες θύματα, ενώ καλεί να μην παρουσιάζονται όλοι οι φονιάδες ως τέρατα (!).

https://youtu.be/h2NteGyrEEs

«Το παιδί δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε. Ήταν ένας άνθρωπος ερωτευμένος, παθιασμένος με την κοπέλα όπως είναι ο καθένας μας με τη σχέση του και καλά κάνει γιατί έτσι πρέπει, και από εκεί και πέρα η καθεμιά από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας από εμάς σας προσφέρει….

Ο καθένας από εμάς θα ζήλευε, ο καθένας από εμάς όμως αντιδρά διαφορετικά. Δεν πήρε ένα όπλο ξαφνικά. Για να φθάσει στο σημείο να γίνει αυτό και πολύ περισσότερο για να φθάσει στο σημείο να αυτοκτονήσει, πρέπει να την έχει λατρέψει…

Δε δικαιολογώ καμιά πράξη βίας αλλά δε μπορείτε να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τα τέρατα που τους παρουσιάζετε. Και από την άλλη, παρουσιάζετε όλες τις γυναίκες τελευταία σαν θύματα.

Δεν είστε όλες θύματα. Υπάρχετε και εσείς που είστε με αγγελική μορφή – κούκλες, αλλά εξωτερικά και μόνο. Μέσα βάλτε μια άλλη λεξούλα. Δε θέλω να θίξω κανέναν αλλά δε θέλω να θίξετε κι εσείς την οικογένειά μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Αυτές οι απόψεις γεννούν δολοφόνους»

Όπως ήταν λογικό, στην εκπομπή επικράτησε αναστάτωση με τον Γιώργο Λιάγκα να επισημαίνει το προφανές: Ότι δηλαδή, αυτές ακριβώς οι σεξιστικές και αναχρονιστικές απόψεις, είναι και αυτές που γεννούν δολοφόνους.

Την ίδια στιγμή, η Φαίη Σκορδά αδυνατούσε να συνειδητοποιήσει όσα άκουσε:

«Τι γίνεται; Τι λέει ο άνθρωπος; Ο άνθρωπος είναι να πάει η αστυνομία να τον πιάσει. Τι ακούσαμε; Τι ακούσαμε;», είπε εμφανώς αναστατωμένη.

 

Πηγή: zappit.gr