Σχολή Γονέων Κατερίνης: Άνοια, Εγκεφαλικό Επεισόδιο & Επιληψία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 14-02
Η Νευρολόγος- Ψυχίατρος, Θεολόγος, τ. Καθηγήτρια και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer κ. Μάγδα Τσολάκη θα αναπτύξει διαδικτυακά την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 στις 20:00 το θέμα «Διαχείριση της καθημερινότητος του ασθενούς με Άνοια στην Ελλάδα σήμερα»
Στην συνέχεια ο Νευρολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Θωμάς Τέγος θα αναπτύξει το θέμα: «Διαχείριση Ισχαιμικού, Εγκεφαλικού Επεισοδίου»
Θα κλείσει την εκδήλωση ο τρίτος καλεσμένος της Σχολής Γονέων η Νευρολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Μάρθα Σπηλιώτη με το θέμα: «Διαχείριση Επιληπτικού Επεισοδίου»
Μπορείτε να δείτε live την εκδήλωση εδώ: https://youtu.be/su7i2T0tz5A
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Μάγδα Τσολάκη
Διαθέτει κλινική και νοσοκομειακή πείρα 40 ετών.
- Από το 2010 έως σήμερα υπηρετεί ως καθηγήτρια και από το 2017 ως διευθύντρια στην Α΄ Νευρολογική Κλινική του Π.Ν ΑΧΕΠΑ του ΑΠΘ.
- Εχει παρουσιάσει περισσότερες από 531 ανακοινώσεις σε Ελληνικά Συνέδρια, 466 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, 285 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά περιοδικά, και πάνω από 450 (367 στο Pubmed) δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, με συνολικό Impact Factor=2266,280, h-index=67 και αναφορές >20961.
- Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer (1995) καθώς και Πρόεδρος και ιδρύτρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer (2007), η οποία με τη σειρά της είναι μέλος της Alzheimer Europe και της Alzheimer Disease International, ενώ επιμελείται και της εκδόσεως του περιοδικού της Ομοσπονδίας.
- Στο κοινωνικό της έργο περιλαμβάνονται περισσότερες από 516 εκδηλώσεις σε ευρύ κοινό.
- Είναι επιστημονικά υπεύθυνη των δύο Μονάδων Αντιμετώπισης της Νόσου Alzheimer με > από 50 άτομα προσωπικό και πάνω από 8.000 μέλη. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πλήθος Ευρωπαϊκών Ερευνητικών προγραμμάτων και κλινικών μελετών στο τομέα της Άνοιας, όπως ICTUS, EDAR, ΕΝΙR, DESCRIPA, AddNeuroMed, PharmaCog, NILVAD, AD-Gaming, BIOMARK-ARD, I-connect, Bridge, Sincala, Story2Remember, Snoezelen, VREDA, VERN, Modiag, Recage, RADAR, EMIF, Tab-Cat-Pilot, EOAD.
- Είναι μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 10 εγγονών.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Θωμάς Τέγος
Ο Αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας στον Τομέα Νευροεπιστημών κ. Θωμάς Τέγος οργάνωσε και λειτουργεί:
- το ειδικό ιατρείο Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ,
- το ιατρείο της τοξίνης της αλλαντίασης
- Από το έτος 2013 επιτελεί συνεχές κλινικό έργο στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας των ασθενών με οξέα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.
- Συμμετέχει στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής του 11ου και 12ου εξαμήνου.
- Ο κ. Τέγος συμμετέχει σε εννέα μετεκπαιδευτικά προγράμματα ενώ έχει λάβει Έπαινον Αριστείας στην Διδασκαλία της Σχολής Επιστημών Υγείας για το Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.
- Συνεισέφερε σε τρία MSc degrees και ένα PhD degree στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
- Είναι μέλος οκτώ επιστημονικών εταιρειών και δυο κοινωνικών.
- Είναι συγγραφέας 16 επιστημονικών εργασιών και συμμετείχε ως συγγραφέας σε 40 άλλες εργασίες.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Μάρθα Σπηλιώτη
Η κ.Σπηλιώτου Μάρθα αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1987.
Το 2016 στη Μεγάλη Βρετανία, για χειρουργική της επιληψίας ,στο National Hospital for Neurology and Neurosurgery and University College London Department of Clinical and Experimental Epilepsy (UCLH/UCL) με σκοπό τη βελτίωση και προσβασιμότητα της χειρουργικής της επιληψίας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Στο πρόγραμμα αυτό εκπαιδεύτηκε σε μονάδα επιληψίας ( τηλεμετρίας) σε παρατεταμένες εξωκράνιες και ενδοκράνιες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές καταγραφές ασθενών με φαρμακοανθεκτική επιληψία στα πλαίσια προεγχειρητικού έλεγχου
Από το 2019 ειναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίαςστην Α΄ Πανεπιστημιακή Νευρολογική κλινική του Α.Π.Θτου Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.
Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα επιληψίας στο Epilepsy center Cleveland clinic και σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα της διεθνούς εταιρείας κατά της επιληψίας.
Κλινικό έργο οργανωτικό έργο :
Το κλινικό της έργο είναι σημαντικό και καλύπτει επί 24ετία ως ειδικός Νευρολόγος όλο το φάσμα της Νευρολογίας.
Διδακτικό έργο:
Από το 1995 μέχρι σήμερα παρουσιάζει σημαντικό διδακτικό έργο, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Ερευνητικό έργο:
Το ερευνητικό έργο της εστιάζεται κυρίως στην κλινική ηλεκτροεγκεφαλογραφία και επιληπτολογία, Συγκεκριμένα έχει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον για τα ιδιοπαθή γενετικά σύνδρομα της εφηβικής και ενηλίκου ζωής και τα ηλεκτροκλινικά χαρακτηριστικά τους.
Συγγραφικό έργο
Το συγγραφικό της έργο εκτός από τη διδακτορική διατριβή περιλαμβάνει:
43 πλήρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά
25 δημοσιευμένες περιλήψεις (abstracts),διεθνών συνεδρίων σε διεθνή περιοδικά
Έχει4 βραβεύσεις ανακοινώσεων πανελλήνιων συνέδριων, μια τιμητική διάκριση ανακοίνωσης σε ευρωπαϊκό συνέδριο επιληψίας, βράβευση αναρτημένης ανακοίνωσης σε διεθνές συνέδριο, διάκριση δημοσίευσης, και διάκριση ερευνητικής πρότασης. Επίσης έχει να επιδείξει διαρκή συμμετοχή με ομιλίες και ανακοινώσεις σε Διεθνή συνέδρια , Ελληνικά συνέδρια , στρογγυλές τράπεζες και εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshops)
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Κωνσταντίνος Κορομπίλης
0030-23510-34288
0030-6972-507281
(Δελτίο τύπου)