«Φάρμακα και Εγκέφαλος: Μύθοι και αλήθειες» είναι το θέμα της εκδήλωσης την προσεχή Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο της Σχολής Γονέων Κατερίνης τον Ψυχίατρο – Ψυχοθεραπευτή Δρ. Γεώργιο Παπαζήση.

Ο Γεώργιος Παπαζήσης γεννήθηκε στην Κατερίνη το έτος 1974. Αποφοίτησε το 1991 από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Κατερίνης και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Ολοκλήρωσε το 2005 τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τη «Νευροπροστασία σε πειραματικό μοντέλο περιγεννητικής ασφυξίας».

Το 2008 εξελέγη Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και τώρα κατέχει θέση μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική του Α.Π.Θ. Είναι ενεργός κλινικός ψυχίατρος/ψυχοθεραπευτής με εξειδίκευση στην ψυχοφαρμακολογία και τη γνωστική-αναλυτική ψυχοθεραπεία και εξασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του στη Θεσσαλονίκη.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Βασική και Κλινική Νευροψυχοφαρμακολογία καθώς και στην ασφάλεια των φαρμάκων. Είναι εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων καθώς και τακτικός εξωτερικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Αποτελεί μέλος του κλάδου της Τεκμηριωμένης Ψυχιατρικής της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας συμμετέχοντας στο πανευρωπαϊκό δίκτυό του που στοχεύει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Έχει λάβει υποτροφίες από ευρωπαϊκούς φορείς και την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ και συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει 80 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά, 3 κεφάλαια σε διεθνή και ελληνικά βιβλία και έχει πάνω από 800 αναφορές. Ο κ. Παπαζήσης κατοικεί και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.

 

 

Στην έναρξη της εκδήλωσης χορευτές του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν Ριζίτικα τραγούδια.