Επαναλειτουργεί από σήμερα η εστίαση, έπειτα από έξι μήνες “λουκέτου”. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 10:45 το βράδυ, από σήμερα και καθημερινά, χωρίς μουσική και με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. Τα πρώτα τραπέζια στις καφετέριες ξεκίνησαν να γεμίζουν από νωρίς το πρωί, καθώς οι περισσότεροι περίμεναν πώς και πώς να απολαύσουν τον καφέ τους στο αγαπημένο τους στέκι, ενώ πολλοί ανυπόμονοι πελάτες έχουν σπεύσει να κάνουν κρατήσεις σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Οι δρόμοι στο Κολωνάκι θυμίζουν σιγά- σιγά εποχές προ κορονοϊού, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου τα τραπέζια ξεκίνησαν να γεμίζουν. «Τώρα είναι ήρεμοι όλοι, πίνουν το καφεδάκι τους, έχουν τις μάσκες τους. Έχουμε αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι, όλα τα μαγαζιά. Έχουμε τις αποστάσεις μας. Προσπαθούμε να μην κουνάνε τις καρέκλες. Έχει μια κίνηση με κανονική ροή. Δεν γίνεται χαμός. Αλλά έχει μια καλή κίνηση. Το περιμέναμε πάρα πολύ καιρό», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ρεβέκκα Γεωργακοπούλου, ιδιοκτήτρια καφετέριας στο Παγκράτι.

«Από τις 9 το πρωί που έχουμε ανοίξει έχει προσέλευση κόσμου. Μάλιστα μικρότερες ηλικίες γιατί συνήθως είχε μεγαλύτερες ηλικίες τόσο νωρίς. Δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν ότι πίνουν καφέ σε γυάλινο ποτήρι και ότι κάθονται στο τραπέζι» λέει στο ΑΠΕ ο ιδιοκτήτης καταστημάτων εστίασης σε Μαρούσι και Κηφισιά, Μάκης Ρούσσος. «Γενικά υπάρχει καλό κλίμα. Όλα τα καταστήματα εστίασης από την Κηφισιά μέχρι το Μαρούσι ήταν μισογεμάτα» συνεχίζει ο επιχειρηματίας ο οποίος πρόσφατα διέκοψε τις αναστολές περίπου 90 ατόμων, που εργάζονται στις επιχειρήσεις του.

Στην Πλατεία Αμαρουσίου, οι πιο παλιοί θαμώνες της πλατείας καλωσόρισαν το άνοιγμα της εστίασης με πρωινό ουζάκι και μεζέ, ενώ στου Ψυρρή τα καταστήματα εστίασης περιμένουν μεγαλύτερη κίνηση μετά το απόγευμα, λόγω της φυσιογνωμίας των επιχειρήσεων τους. «Το πρωί δεν περιμένουμε πολύ κόσμο περιμένουμε το βράδυ. Θα βγουν τα πιτσιρίκια που δεν φοβούνται, παραδοσιακά» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Καβουρτζής, ιδιοκτήτης ολοήμερου καφέ-μπαρ στην περιοχή. «Προετοιμαζόμαστε εδώ και μια εβδομάδα. Όταν ένα μαγαζί είναι έξι μήνες κλειστό, μια εβδομάδα τρέχεις και δεν φτάνεις. Έχεις από σέρβις των κλιματιστικών, να αλλάξεις τα λάστιχα στα ψυγεία, καθάρισμα, βαψίματα, ηλεκτρολόγους.

Για το άνοιγμα της εστίασης από σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα αλλά και για το πότε θα διευρυνθεί περαιτέρω το ωράριο μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είπε στην ΕΡΤ1 ότι “ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί”, και πρόσθεσε ότι “κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο”.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι επιτρέπονται έως έξι άτομα στα τραπέζια, ότι η μετακίνηση γίνεται με κωδικό 6 και αναχώρηση στις 11 παρά τέταρτο το βράδυ, προσθέτοντας ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία”. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. “Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα”, τόνισε.

“Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο”, πρόσθεσε ο υπουργός. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.

Μίλησε επίσης για θριαμβευτική εικόνα εμβολιασμού από τη νέα γενιά “που έβαλε τα γυαλιά στους μεγαλύτερους με νοοτροπία που κινεί την Ελλάδα μπροστά”. Ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς “μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει”.

Επίσης διευκρίνισε ότι τα εστιατόρια που είναι στα ξενοδοχεία λειτουργούσαν όλο το διάστημα για τους ενοίκους, ενώ θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν τα μπαρ. Σχετικά με τα γυμναστήρια θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ αναγνωρίζουμε ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση.

“Ανάσταση” για τις καφετέριες

Από νωρίς οι καφετέριες σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης έχουν γεμίσει πελάτες. Συγκεκριμένα, η κίνηση σε σημεία όπως η λεωφόρος Νίκης, η Μητροπόλεως και η Ναυαρίνου, επανήλθε ξανά σε γνώριμα επίπεδα, έπειτα από μήνες εγκλεισμού.

Περίπου το 20% των επιχειρήσεων εστίασης δεν άνοιξαν, καθώς δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. . Όπως δηλώνει στο GRTimes ο πρόεδρος της ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, μεταξύ των συναδέλφων του υπάρχει αισιοδοξία αλλά συγκρατημένη, καθώς εκτιμά πως θα χρειαστεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου ο κλάδος να επιστρέψει σε μία σχετική «κανονικότητα». Εξάλλου, οι κρατήσεις για σήμερα και αύριο κυμαίνονται σε σχετικά χαμηλά ποσοστά.

Τα καταστήματα εστίασης είχαν προχωρήσει όλο το προηγούμενο διάστημα στις απαραίτητες προετοιμασίες ενώ σύμφωνα με τον κ. Φιλοκώστα, κάποιο μέρος του προσωπικού αναγκαστικά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αναστολή εργασίας καθώς οι ανάγκες με τα σημερινά δεδομένα δεν θα είναι μεγάλες.

Με ικανοποίηση, προσδοκίες, αλλά και προβληματισμό, μεταξύ των επαγγελματιών, άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην Αχαΐα, ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται επί ποδός, για την τήρηση των μέτρων και την προφύλαξη της δημόσιας υγείας. «Ξεκινάμε με προβλήματα και μεγάλο άγχος, γιατί τα καταστήματά μας ήταν κλειστά για περίπου επτά μήνες και πλέον τα πράγματα είναι δυσκολότερα από το να ανοίγαμε ένα νέο μαγαζί», λέει, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και αναψυχής Αχαΐας, Σπύρος Στεργίου. Εστιάζοντας αρχικά στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, εκτιμά ότι «θα έπρεπε να ισχύει μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των ‘κορονοπάρτι’», γιατί όπως σημειώνει, «όταν ο κόσμος θα φεύγει στις 11:00 το βράδυ από τα καταστήματα, μετά θα πηγαίνει σε πλατείες και παραλίες για να συμμετέχει σε ‘κορονοπάρτι’».

Όσον αφορά στην απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα, ο Σπύρος Στεργίου, λέει ότι «δεν βλέπουμε το λόγο να μην υπάρχει μουσική, αφού το όριο της ανώτατης επιτρεπόμενης ηχοστάθμης είναι τα 80 db, δηλαδή όσο ο θόρυβος που παράγουν οι ίδιοι οι πελάτες που κάθονται στο μαγαζί». Σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας, τονίζει ότι «υπάρχει μεγάλος άγχος για την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για αυτό και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Βέβαια, πραγματοποιούνται self – test στο προσωπικό όλων των καταστημάτων και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, όπως μάσκες, αντισηπτικά και οι αποστάσεις ασφαλείας που ορίζει ο νόμος».

Σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου, ο Σπύρος Στεργίου, λέει ότι «ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τα περισσότερα εστιατόρια έχουν ‘κλεισμένα’ τα τραπέζια τους, διότι ο κόσμος θέλει να βγει έξω, να φάει με τους φίλους του και να διασκεδάσει» Μάλιστα, σημειώνει ότι «αυτή η ανταπόκριση του κόσμου στο άνοιγμα της εστίασης θα βοηθήσει οικονομικά τις επιχειρήσεις, οι οποίες ταμειακά είναι ‘στεγνές’ για αυτό τον λόγο πολλές άνοιξαν με δανεικά χρήματα.» Όσον αφορά στην καταβολή των τελών κοινόχρηστων χώρων, ο Σπύρος Στεργίου λέει ότι «ο δήμος Πατρέων, όπου μπορεί, έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις»

Yποτονική η κίνηση στην Κρήτη

Η εικόνα στο κέντρο του Ηρακλείου είναι υποτονική, καθώς όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου, Μαρία Χαλβατζή, πιθανότατα η μέρα είναι τέτοια, που αρκετός κόσμος δεν θα επιλέξει να βρεθεί εντός του κέντρου. «Η επόμενη μέρα του Πάσχα, έχει κάθε χρόνο την ιδιαιτερότητά της. Αν προσθέσουμε σε αυτό και τις καιρικές συνθήκες που πνέουν, το πιθανότερο είναι ο περισσότερος κόσμος να έχει αναζητήσει δροσιά σε παραλίες ή να βρίσκεται ακόμη σε σημεία που επέλεξε να βρεθεί την ημέρα του Πάσχα» δήλωσε η κ. Χαλβατζή, η οποία σημείωσε ότι οι επόμενες ημέρες θα δείξουν πώς θα κυλήσουν τα πράγματα.

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα και αποτελεί πρωτεύουσας σημασίας ανάγκη, τα καταστήματα να κινηθούν δυναμικά τις επόμενες ημέρες. Για το λόγο αυτό όλοι οι συνάδελφοι έχουμε προετοιμαστεί, και τα καταστήματά μας έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, που να τηρούνται πιστά τα μέτρα που προβλέπονται, με επίκεντρο τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται» είπε η κ. Χαλβατζή. Από νωρίς το πρωί που ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της η εστίαση, αισθητή είναι και η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας, όπου με κλιμάκια επιβλέπει το άνοιγμα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων.

Στα Χανιά, από το πρωί απολαμβάνουν τον καφέ τους και το πρωινό τους πολίτες κυρίως στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης όπου δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις εστίασης. Σταδιακά η εικόνα αυτή επεκτάθηκε στα καφέ στην πλατεία Δικαστηρίων καθώς και στα καφέ του δημοτικού κήπου και του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν τις κοντινές παραλίες της πόλης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Χανίων Γιάννης Παυλάκης η επανεκκίνηση της εστίασης ουσιαστικά σηματοδοτεί και την επανεκκίνηση για την τοπική οικονομία. «Σε μια τουριστική περιοχή όπως τα Χανιά η εστίαση αποτελεί τον βασικό κορμό για την τοπική οικονομία καθώς απορροφά χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ αποτελεί και τον «αιμοδότη» για δεκάδες τομείς της οικονομίας μας», ανέφερε.

Με πολλές απώλειες στο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης ξεκίνησε η επαναλειτουργία του κλάδου στο Ρέθυμνο. Σήμερα, οι καφετέριες και τα καφενεία που βρίσκονται δίπλα σε εκκλησίες είναι εκείνα που λειτουργούν ως επί το πλείστον. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Ανδρέας Κλαψινός ανέφερε πως το 40% των καταστημάτων εστίασης δεν θα ξεκινήσει τη λειτουργίας τους, με πολλούς από αυτούς να ανοίγουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Θέλαμε το άνοιγμα της εστίασης, όμως οι ημερομηνίες δε μας βόλεψαν καθόλου, κυρίως λόγω του προγραμματισμού και των δυνατοτήτων μας από πλευράς εφοδιασμού προϊόντων. Οι περισσότεροι εστιάτορες έχουν προγραμματίσει να ανοίξουν μετά τις 15 Μαΐου, οπότε και το άνοιγμα του τουρισμού», ανέφερε ο κ. Κλαψινός υπογραμμίζοντας ότι στα κυρίως καφέ καταστήματα η κατάσταση είναι διαφορετική αφού τα περισσότερα «αλλά όχι όλα έχουν ανοίξει. Για παράδειγμα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης που είναι μαζεμένα πολλά καφέ, κάποια δεν άνοιξαν σήμερα».

Ο κ. Κλαψινός δηλώνει αισιόδοξος αλλά όπως είπε αρκετά σκεπτικός και με κάποιο προβληματισμό δεδομένου ότι: «…μεγάλο μέρος της καλής λειτουργίας των καταστημάτων μας έχει σχέση με το άνοιγμα του τουρισμού. Τα μηνύματα που έχουμε είναι τόσο καλά όσο και κακά. Οι κρατήσεις δεν υπάρχουν για τον Ιούνιο, ενώ όπως όλα δείχνουν από Ιούνιο τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά. Έχουμε ανάγκη την ομαλή λειτουργία μας, έχουμε ανάγκη έστω και με τα μέτρα προστασίας να δούμε κόσμο στα καταστήματα μας, ειδικά μετά από τόσους μήνες κλειστοί».

Αυτό που προέχει όπως επισημάνθηκε τόσο από καταστηματάρχες όσο και από πολίτες στο ΑΠΕ ΜΠΕ είναι ότι, προέχει η υγεία και η αισιοδοξία. «Μπορεί σήμερα να μην άνοιξαν όλοι οι χώροι εστίασης όμως υπάρχει η σιγουριά πως σταδιακά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα, θα οργανωθούμε πλήρως και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που μας συστήνουν οι επιστήμονες και η κυβέρνηση σε σχέση με τον κορονοϊό, θα πάμε πολύ καλά», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του δήμου Ρεθύμνου Αθηνά Τσικιντίκου, επιχειρηματίας της εστίασης η ίδια και γενική γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου. «Για κάποια καφέ και πολλά εστιατόρια ήταν δύσκολο να ξεκινήσουν από σήμερα διότι βρίσκονται είτε σε εργασίες ανακαίνισης είτε δεν είχαν τη δυνατότητα εφοδιασμού μιας και εταιρίες, καταστήματα, αγορές χονδρικής ήταν κλειστές και θα επαναλειτουργήσουν από την Τετάρτη. Οι περισσότεροι είχαν οργανωθεί και προγραμματισθεί ώστε να ανοίξουν από τις 10 έως και 14 Μαΐου. Όμως παρά ταύτα η εικόνα από σήμερα το πρωί έχει αλλάξει στο Ρέθυμνο μιας και οι πολίτες βρήκαν καθίσματα σε εξωτερικούς χώρους ανοικτών καφέ για να απολαύσουν τον ήλιο και το καλό καιρό».

Στα Ανώγεια από το πρωί οι πλατείες είναι γεμάτες κόσμο με τα παραδοσιακά καφενεία να εξυπηρετούν όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και επισκέπτες μιας και υπάρχει η δυνατότητα διαδημοτικών μετακινήσεων.

Από νωρίς τα ξημερώματα τακτοποιούσαν τα τραπεζοκαθίσματα ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι των καφέ και εστιατορίων που άνοιξαν σήμερα το πρωί. Οι προετοιμασίες κράτησαν όλες τις προηγούμενες μέρες αφού αναγκάστηκαν να εργαστούν ακόμη και την ημέρα του Πάσχα για να προσαρμόσουν τα καταστήματά τους στα όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μπορέσουν να ανοίξουν τη σημερινή μέρα. Μετά από ένα lockdown που κράτησε έξι ολόκληρους μήνες σηκώνουν τα ρολά με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να τα κατεβάσουν και πάλι αλλά και αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σεβαστούμε απόλυτα τα πρωτόκολλα και ό,τι προβλέπεται σε σχέση με τις αποστάσεις και τα υπόλοιπα μέτρα» σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Παπαχρήστου που από νωρίς σήμερα το πρωί τακτοποιούσε τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία των Καμένων Βούρλων βλέποντας συγχρόνως τους πρώτους πελάτες να φτάνουν για τον καφέ τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις παραλιακές περιοχές όπως τα Καμένα Βούρλα, τη Χαλκίδα, τις παραλίες της Εύβοιας, την Ιτέα και το Γαλαξίδι υπάρχουν απεριόριστοι ελεύθεροι χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν χωρίς συνωστισμό και με την τήρηση των υγειονομικών οδηγιών.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες πόλεις όπως η Λαμία, το Καρπενήσι, η ‘Άμφισσα, η Θήβα και η Λιβαδειά όπως και μικρότερες πόλεις έχουν αναπτυχθεί τραπεζοκαθίσματα σε πλατείες αλλά και πεζόδρομους όπου σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τηρούνται απαρέγκλιτα οι οδηγίες που έχουν δοθεί. Ωστόσο θα παραμείνουν κλειστά όσα καταστήματα δεν έχουν εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους.

Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν και έλεγχοι από την πλευρά της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων για τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και συνολικότερα για την εφαρμογή όσων προβλέπονται για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι από σήμερα οι πολίτες μπορούν μέχρι τις 11 το βράδυ να μετακινούνται καθώς είναι ένα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως είναι γνωστό από σήμερα ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης και καφέ μόνο με τη χρήση των υπαίθριων χωρών για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται ωστόσο στα συγκεκριμένα καταστήματα να έχουν μουσική κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

«Είμαστε αισιόδοξοι για το σημερινό ξεκίνημα. Οφείλουμε να είμαστε απόλυτα προσαρμοσμένοι στα πρωτόκολλα για να μην νοιώσουμε στο πετσί μας ένα ακόμα κατέβασμα ρολών. Σκεφτόμαστε ωστόσο ότι υπάρχουν και συνάδελφοι επαγγελματίες οι οποίοι δεν θα ανοίξουν καθώς δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους γεγονός που σημαίνει ότι η ζημιά για αυτούς συνεχίζεται να είναι μεγάλη» σημειώνει ο πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης στη Φθιώτιδα κ. Κώστας Καραγεώργος και συμπληρώνει πως «το σύνολο των επαγγελματιών είναι απόλυτα προσαρμοσμένοι στις νέες συνθήκες και δεν πρόκειται να αφήσουμε παραβιάσεις ή υπερβάσεις στη νομιμότητα πρώτα εμείς»

Απέκτησαν ζωή και τα… τσιπουράδικα

Από νωρίς γέμισαν με κόσμο, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, οι καφετέριες στη Λάρισα, ενώ ζωή απέκτησαν ξανά και τα παραδοσιακά καφενεία της πόλης, όπου κυρίως οι μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες έχουν τη δυνατότητα να βρουν τις παρέες τους έπειτα από έξι μήνες. Παράλληλα, ήδη στα τσιπουράδικα και τα ουζερί της πόλης έχει ξεκινήσει η κίνηση, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί όσο περνά η ώρα.

 

Πηγή πληροφοριών: enikos.gr ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή φωτό: thesstoday.gr/ grtimes.gr / cretalive.gr/ cretapost.gr/ ekriti.gr/ flashnews.gr / larissanet.gr / thebest.gr