Scroll to top

Σνίτσελ κοτόπουλο με σαλάτα coleslaw!


- 17 Οκτωβρίου 2020

  •  

     

    Για το σνίτσελ κοτόπουλο

    Υλικά:

    4 στήθη κοτόπουλο

    6 αβγά

    3 κ.σ γάλα

    1κ.γ πάπρικα

    1 κ.γ σκόρδο σκόνη

    250 γρ αλεύρι γ.ο.χ

    150 γρ παρμεζάνα τριμμένη

    10 φέτες ψωμί του τόστ

    αλάτι, πιπέρι

    400 ml καλαμποκέλαιο

     

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το ψωμί του τοστ που το έχουμε αφήσει να ξεραθεί και το έχουμε τρίψει στον τρίφτη.

    Σε ένα πιάτο βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανοίγουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα δυο ώστε να γίνει πιο λεπτό, το βάζουμε ανάμεσα σε δυο μεμβράνες και χτυπάμε με ένα βάρος ώστε να ανοίξει περισσότερο. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φιλέτα.

    Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Τα περνάμε ένα – ένα από το αλεύρι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Έπειτα τα περνάμε από αβγό και παρμεζάνα. Αφού έχουμε τελειώσει τη διαδικασία με όλα, τα ξαναπερνάμε από αβγό και τέλος από το τριμμένο ψωμί.

    Έτσι πετυχαίνουμε να είναι η παρμεζάνα στη μέση και να μην μας καεί στο ψήσιμο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, όχι να κάψει και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Extra tip: Το ψωμί μας κάνει πιο ωραία κρούστα από ότι η φρυγανιά στο σνίτσελ. Επίσης προσοχή το λάδι μας δεν πρέπει να καίει γιατί θα καούν τα σνίτσελ και μέσα θα μείνουν ωμά

     

    Για τη σαλάτα coleslaw

    Υλικά:

    150 λάχανο άσπρο

    100 γρ λάχανο κόκκινο

    2 μεγάλα καρότα τριμμένα

    1 πράσινο μήλο

    1 κρεμμύδι λευκό

    2 κλ σέλερι

    3 κ.σ μαγιονέζα

    3 κ.σ γιαούρτι

    1 κ.σ μέλι

    3 κ.σ μηλόξυδο

    1 κ.σ χυμό λεμόνι

    1 κ.σ μουστάρδα

    2 κ.σ σταφίδες μαύρες

    αλάτι, πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    Κόβουμε πολύ λεπτά τα δυο λάχανα είτε σε μαντολίνο, είτε με το μαχαίρι. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη, κόβουμε το μήλο σε πολύ λεπτές φέτες, το ίδιο και το κρεμμύδι και το σέλερυ.

    Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο. Καλό θα είναι να μείνει τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα ώστε να βγάλουν όλα τους τα αρώματα. Σερβίρεται κρύα.

     

     

     

     

    Πηγή: faysbook.gr

     

  • Δείτε επίσης...